Elisabet Franch i el pianista Albert Guinovart inauguren Cicle de Concerts a Can Monmany

La Masia de Can Monmany serà escenari de concerts a la fresca durant el mes de juny

La flautista Elisabeth franch i el pianista Albert Guinovart obriran el Cicle de Concerts a Can Monmany, el dissabte, 5 de juny, a les 21.45 h, en un concert on avançaran algunes de les obres que contindrà el segon CD de la flautista, Franch plays Franck. Les entrades per aquest concert estan esgotades. El concert compta amb totes les mesures que recomanen les autoritats sanitàries davant del Covid-19.

El segon concert del cicle serà el dissabte dia 12 de juny i anirà a càrrec d'El Trio Claret, format pel prestigiós violinista Gerard Claret i els seus dos fills Sergi i Jordi. La formació de recent creació s’ajunta després d’una consolidada carrera per separat per gaudir de la música, interpretant els grans clàssics com Bach, Beethoven o Mozart, però també peces més modernes com Sinatra, Piazzolla o Sting

L’última parada del cicle portarà el dissabte dia 19 de juny al Monmany el muntatge ‘Eros i Psique: Les sonoritats que es desitgen’ a càrrec de la flautista Patrícia de No i l’arpista José Antonio Domené, que proposen un ampli repertori amb obres de Bach, Mozart, Rossini, Tchaikovsky, entre d’altres.

Sobre Elisabeth Franch i Albert Guinovart

Elisabet Franch Moncunill (Sant Cugat del Vallès, 1983). Va començar els seus estudis a l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels a Sant Cugat de Vallès. Més tard es va graduar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), va continuar al Conservatori Nacional de la Regió de París i va acabar els seus estudis de perfeccionament a la Scuola Civica Claudio Abbado (Milà, Itàlia). Reconeguda en diferents concursos internacionals, destaquen el primer premi i distinció del jurat en l'American Protégé Woodwinds Competition, que la porta a debutar en el mític Carnegie Hall de Nova York i el Grand Prix de la 27th World Music Competition. El seu primer disc, Gypsy Airs (2015) va guanyar dues medalles d'or en els Global Music Awards (Califòrnia) i Best Classical Àlbum de The Akademia Music Awards (Los Angeles).

El Maig 2018 és presentada per primera vegada en concert al costat de Sir James i Lady Galway com una de les seves deixebles més destacades, actuant a la Basílica de Santa Maria delle Grazie a Milan Convidada com a solista en diverses orquestres, alterna la seva activitat com a solista amb la docència, els seu propers compromisos seran un concert al Palau de la Música Catalana el maig de 2021 i debutarà a l’Auditori Nacional de Taipei (Taiwan).

Albert Guinovart és un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista de repertori, compositor i docent. Format a Barcelona marxà a Londres per a estudiar amb Maria Curcio. Ha tocat per tota Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda, en recitals i amb diferents orquestres dirigides per Ch. Hogwood, F.P. Decker, V. Petrenko, D. Cohen, L. Foster, E. Colomer, J. Pons, S. Mas, J. Ross entre d’altres. Ha col·laborat amb artistes com Victoria de los Ángeles, Barbara Hendricks, Frederica von Stade, Julia Migenes, Juan Diego Flórez i Nacho Duato. És conegut pels seus premiats musicalsMar i CelFlor de NitGaudíParadísLa Vampira del Raval Scaramouche Ha compost les òperes, Atzar, Alba eterna, el ballet Terra Baixa. Com artista resident del Palau de la Música, el 2018 va estrenar el seu Rèquiem, que afegeix al seu catàleg amb obres com Te Deum, Missa Brevis o Gloria. Són conegudes les seves incursions en la televisió i el cinema. És professor a l’ESMUC, i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi. Té tres Premis Butaca i dos Max, i el Premi Ciutat de Barcelona; és Steinway Artist. Té més de 30 enregistraments (per Harmonia Mundi, EMI, Decca). El seus discos per a SONY amb els dos primers Concerts de piano, gravat a Sant Petersburg, així com el darrer Nocturn d’obres del mateix Guinovart per a piano sol, han estat un èxit.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem