Elisabet Franch presenta el seu nou disc en homenatge a César Franck

La flautista s'ha acompanyat d'Albert Guinovart per oferir un tast del disc

La flautista santcugatenca Elisabet Franch ha presentat el seu nou disc Franch plays Franck, en homenatge al compositor César Frank. Ho ha fet al Teatre-Auditori el vespre de divendres 13 de maig i acompanyada del pianista Albert Guinovart.

No s'ho han volgut perdre l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona. "És un honor i un privilegi que l'Elisabet i l'Albert facin aquest tast del disc aquí, a casa l'Elisabet", ha celebrat Ingla. "És la ciutat que l'ha vist néixer i créixer. Fa una setmana aquí mateix celebràvem el 10è aniversari del conservatori de Sant Cugat i explicàvem el valor que té aquesta escola". I és que l'artista es va formar a l'Escola de Música Municipal de Sant Cugat. "Els artistes locals han de tenir espai de visibilitat i de suport".

Albert Guinovart, Elisabet Franch, Mireia Ingla i Esther Madrona. FOTO: Ajuntament

Albert Guinovart, Elisabet Franch, Mireia Ingla i Esther Madrona. FOTO: Ajuntament

Franch ha posat en valor l'evolució respecte del seu primer disc, que va publicar fa set anys. "Era un debut i no tenia la maduresa d'aquest segon treball. Tot i ser nascut en mig d'una pandèmia amb molts retards". La flautista ha agraït la col·laboració de Guinovart i altres artistes "sorpresa", que diu "fan pujar el nivell del disc", i ha expressat alegria de poder presentar el resultat en primícia a Sant Cugat: "Ara mateix està a l'FNAC de París, al Media Markt de Berlín, i estem celebrant-ho a casa. És la cosa més especial que em podia passar".

Així, el treball gira entorn la figura de César Franck en el bicentenari del seu naixement. "És un compositor que m'agrada molt. Ja em plantejava fer la seva sonata al primer disc, però no creia que estigués preparada", explica Franch. "Requereix una maduresa tècnica i personal que en aquell moment no tenia".

L'artista es refereix a la primera gravació mundial de la Sonata per a violí i piano núm. 2 Op. 13 d'Edvard Grieg, una edició de la mateixa Elisabet Franch per a flauta i piano. "Publicarem la setmana que ve la partitura. Va ser un repte perquè no podíem escoltar cap versió en flauta per fer-la, en ser la primera", admet.

Amb aquest disc la santcugatenca debuta al segell Sony Classical. "És un somni fet realitat. Quan reps el CD i veus el logo i et diuen que et fan artista Sony", comparteix Franch. "Són moltes hores de treball i sacrifici que han valgut la pena. És una satisfacció i un repte per no baixar el llistó".

Presentació del nou disc 'Franch plays Franck' de la flautista Elisabet Franch. FOTO: Ajuntament

Presentació del nou disc 'Franch plays Franck' de la flautista Elisabet Franch. FOTO: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem