Els afusellaments del franquisme, en clau santcugatenca

El Born Centre Cultural acull una exposició basada en els llibres escrits per l'historiador de Sant Cugat Josep Benet

Cinc sentències de mort. Josep Benet, testimoni de càrrec contra el feixisme és l'exposició que es pot veure a la sala Sebastià Dalmau del Born Centre Cultural fins al 26 d'octubre.

Una exposició comissariada per Xavier Carmaniu que ret homenatge a l'historiador santcugatenc Josep Benet, i a cinc afusellats pel règim franquista: Joan Peiró, Carles Rahola, Domènec Latorre, Manuel Carrasco i Formiguera i Lluís Companys.

Josep Benet, qui va morir a Sant Cugat al 2008, va lluitar en el bàndol republicà durant la Guerra Civil espanyola. En perdre la guerra, Benet es va jurar no permetre que fos esborrada ni la història de Catalunya ni la mort dels cinc afusellats.

El 1970, l'historiador Josep Benet començà a pensar el projecte editorial "5 sentències de mort" per homenatjar cinc catalans afusellats que il·lustraven, més enllà de les ideologies, la repressió de la dictadura contra el conjunt de Catalunya.

Aquesta exposició que li dediquen el Castell de Montjuïc i El Born Centre Cultural, des del 2 de setembre fins al 26 d'octubre, en commemoració del 75è aniversari de la fi de la Guerra Civil, vol ser un doble homenatge: als cinc executats i a Josep Benet, personalitat clau en la lluita per la recuperació de les llibertats de Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem