Els Amics de la UNESCO Valldoreix - Sant Cugat inicien el curs amb J.M Terricabras

L'eurodiputat per ERC ha fet la primera conferència del curs, que ha estat inaugurat per l'alcaldessa, Carmela Fortuny, la presidenta de l'entitat, Isabel González i el mateix Terricabras

L'eurodiputat per ERC i filòleg, Josep Maria Terricabras, ha estat l'encarregat d'encetar el curs de conferències dels Amics de la Unesco Valldoreix Sant Cugat. Abans de la ponència, que ha girat entorn de la importància de la llengua mare, s'ha fet la inauguració oficial del curs, en la que han participat la presidenta de l'entitat, Isabel González, l'alcaldessa, Carmela Fortuny, Dolors Reig, presidenta de les federacions de la UNESCO de Catalunya i el mateix Terricabras.

La inauguració oficial

La primera a donar la benvinguda als assistents a la ponència per inaugurar el curs ha estat la presidenta de l'entitat, Isabel González: "Vull donar l'agraïment a les administracions pel seu suport a Amics de la UNESCO Valldoreix Sant Cugat", ha assenyalat abans de donar pas a l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

L'alcaldessa ha volgut recordar la seva etapa com a regidora de Cultura: "Jo he vingut aquí vàries vegades com a regidora de Cultura, quan he pogut tenir una relació més intensa amb l'entitat, per això m fa especial il·lusió venir avui aquí com a alcaldessa", ha assenyalat Carmela Fortuny en la inauguració del curs. "Quan els Amics de la UNESCO es defineixen com una entitat que treballen per la cultura, per la pau, per la identitat, etc, ens hi sentim identificats, perquè són reptes que també tenim des de l'Ajuntament. És important que puguem fer aquesta tasca de manera conjunta", ha afegit l'alcaldessa.

Dolors Reig també ha tingut unes paraules en la presentació: "Han anat passant els anys i canviant els presidents i juntes directives, però Amic de la UNESCO Valldoreix - Sant Cugat segueix amb el mateix compromís que sempre. Fa anys que vinc i sempre em fa molta il·lusió ser aquí", ha dit Reig.

L'alcaldessa Carmela Fortuny ha participat en la inauguració del curs dels Amics de la UNESCO Valldoreix - Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

L'alcaldessa Carmela Fortuny ha participat en la inauguració del curs dels Amics de la UNESCO Valldoreix - Sant Cugat. FOTO: TOT Sant Cugat

La conferència

La ponència de Josep Maria Terricabras s'ha centrat en la llengua i la seva importància per a la construcció identitària d'una societat, així com per la cultura de la mateixa. "El llenguatge és d'una importància vital. El parlar és allò qu ens fa ser humans", ha iniciat el filòleg i eurodiputat. "El que uneix als humans és el fet de tenir llenguatge, perquè ens constitueix i, a la vegada, la diferència entre nosaltres és tenir la llengua que cadascú té", ha afegit. "La primera llengua que parlem, la llengua mare, és la que ens arrela", ha afirmat també Terricabras, que ha explicat que "la llengua no és només un mitjà de comunicació, sinó que és el medi en el qual vivim, resem, maleïm, fem poesia, cantem, etc".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem