Els Bastoners piquen fort per celebrar els seus 25 anys

Entre altres activitats, Sant Cugat serà l'escenari de la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya el 10 de juny

Els Bastoners de Sant Cugat volen celebrar els seus 25 anys amb tot Sant Cugat. Per fer-ho, han preparat tot un any d'activitats festives i educatives amb l'objectiu de fer valdre el fet bastoner. Així ho anunciaven divendres, 16 de setembre, en un acte a la plaça de l'Om que donava el tret de sortida a la celebració.

L'acte començava amb els nens i nenes de l'escola dels Bastoners presentant el logo dels 25 anys, amb els bastoners i el rosetó del Monestir com a protagonistes. "Volem mirar d'on venim, mirar cap a Sant Cugat i mirar cap a Catalunya amb aquesta celebració" anunciava el bastoner Bernat Picornell.

Per saber "d'on venim", els membres de la Penya Regalèssia, qui van recuperar el ball a Sant Cugat l'any 1939, van pujar a l'escenari per recordar aquells inicis. Precisament ells seran els protagonistes d'una de les activitats de celebració de l'aniversari, reben l'homenatge del grup el 2 de març.

Mirant cap a Sant Cugat, els Bastoners han organitzat un cap de setmana de propostes per a tots els santcugatencs. Serà els dies 26 i 27 de novembre amb la Diada bastonera de Sant Cugat. Hi haurà actuacions bastoneres, música, gimcana, un joc de L'Oca gegant, i La repicada. Una proposta perquè tothom qui ho desitgi pugui ballar el ball de bastons.

Actuació dels Bastoners. FOTO: Lali Puig

El punt àlgid de la celebració arribarà el 10 de juny, quan la colla local organitza la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya. Una trobada que ja es va celebrar a la ciutat ara fa vint anys i que, en aquesta ocasió, portarà prop de 2.000 bastoners d'arreu de Catalunya a Sant Cugat. "La intenció és que sigui la Trobada Nacional més gran de la història", apuntaven.

D'altra banda, els Bastoners de Sant Cugat posen èmfasi en el vessant educativa de la celebració. "És tan important el que fem, com el com ho fem", recordava Picornell. És per això que, durant el curs, els bastoners ofereixen a les escoles la possibilitat de fer un taller bastoner. Igualment, en totes les activitats es proposa als infants que dibuixin com veuen ells el fet bastoner. Tots els dibuixos s'exposaran durant la Trobada Nacional.

Finalment, l'entitat vol fer un recull de contes. Tothom que ho desitgi pot fer-los arribar un conte amb els valors bastoners que es publicaran com a recull i que serviran com a base d'un conte conjunt amb les principals idees.

Abans de cloure l'acte de presentació, David Pujol, president de La Unió, va voler remarcar, amb la seva intervenció, el valor de la feina voluntària, mentre que Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, va encoratjar els bastoners a "picar ben fort" perquè "ens sentin a tot el món".

L'acte va cloure amb un Lipdub bastoner que, amb la música de Vine a la festa d'Els Pets, convida tots els santcugatencs a gaudir del fet bastoner i dels actes de celebració de l'aniversari de l'entitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem