Els cinemes de Sant Cugat obren les portes, de nou

L'empresa santcugatenca Pícnic serà l'encarregada de gestionar els cinemes fins que comencin les obres de la Sala Polivalent

Els cinemes del Centre Cultural de Sant Cugat han començat la seva activitat després d'uns mesos tancats, des que l'empresa Cinesa va decidir no seguir gestionant l'espai, al mes de juliol. Ara, el dijous 4 d'octubre han tornat a obrir les portes i Picking STI, una empresa santcugatenca, serà l'encarregada de gestionar els cinemes. De totes maneres, es mantindran oberts fins que comencin les obres de la demandada Sala Polivalent, que encara no tenen data d'inici, ja que no hi ha procés de licitació obert.

Més info: Els cinemes de Sant Cugat reprendran l'activitat

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Silvia Solanellas, un representant de l'empresa gestora, Víctor Lafuente i el crític de cinema Àngel Comas, han presentat el projecte en roda de premsa. "Estem molt contents de poder tornar a tenir cinema a Sant Cugat. La ciutat s'havia quedat sense cinemes i hem pres les mesures oportunes perquè no faltés cinema a Sant Cugat", ha assenyalat Silvia Solanellas.

D'altra banda, des de la visió empresarial, Lafuente ha assegurat que a l'empresa no li preocupa que en uns mesos comencin les obres de la Sala Polivalent, que aturaran l'activitat dels cinemes, incloent-hi les dues sales de la part de baix. "La nostra voluntat és fer cinema i, a més, ens feia mal veure els cinemes de Sant Cugat tancats. Vam parlar amb l'Ajuntament i ho vam tirar endavant. A partir d'aquí que duri el que hagi de durar. Evidentment com més millor, però no estem preocupats per això", ha explicat Víctor Lafuente.

Els cinemes compten amb 6 treballadors, que s'encarregaran del manteniment i la gestió de les quatre sales i d'un bar obert que s'ha col·locat a la planta de dalt. A banda de vendre's les entrades i les crispetes a baix. A banda de fer la programació de cinema comercial i de cinema d'autor, dins de la mateixa programació hi haurà també documentals que parlen de l'art del cinema o un programa d'òpera i ballet en streaming.

Pel que fa als preus, seran els següents:

  • 4,5 euros per a les pel·lícules de cinema d'autor.
  • 8 euros per a les pel·lícules comercial de divendres a diumenge.
  • 6 euros amb carnet jove i per a majors de 65 anys
  • 6,50 euros de dilluns a dijous.
  • 5 euros en el dia de l'espectador (dimecres).

La programació del cinema d'autor seguirà comandada pel crític de cinema santcugatenc Àngel Comas, que escollirà les pel·lícules que s'emetran cada setmana. "Estic molt content que es continuï fent cinema d'autor als cinemes de Sant Cugat. Mantenim la filosofia del cinema d'autor. 'Autor' significa un món propi que s'expressa a través de la imatge i el so", ha explicat Comas en la roda de premsa.

Així, l'activitat de cinema torna ha començat el dijous 4 d'octubre amb la pel·lícula de cinema d'autor: 'Sin amor', que s'emet a les 17 h, a les 19:30 h i a les 22 h. Sin amor és una pel·lícula del director rús Andrey Zvyagintsev, que parla d'un matrimoni en un agut estat de descomposició i les víctimes d'aquesta situació: els fills de la parella.

El tràiler de 'Sin amor'

D'altra banda, el divendres 5, el dissabte 6 i el diumenge 7 d'octubre s'estrenen els següents films:

  • Christopher Robbins (Sala 1: 16 h / 18 h / 20:15 h / 22:30 h).
  • Viaje al cuarto de una madre (Sala 2: 16:30 h / 18:30 h / 20:30 h / 22:30 h).
  • The Raider (Sala 3: 16:15 h / 18:15 h).
  • Les distàncies (Sala 3: 20:15 h / 22:30 h).
  • Ola de crimenes (Sala 4: 16:15 h / 18:30 h / 20:30 h / 22:30 h).

 

 
Comentaris

Destaquem