Els colors de la vida de Katerina Alavedra-Duchoslav, a la Sala Rusiñol

L'artista txeco-catalana ens trasllada, a través de la seva pintura, a la seva Praga natal, a la Suïssa de la seva joventut, i a Collserola

La Sala Rusiñol acull des d'aquest divendres, 5 de setembre, l'exposició Les couleurs de ma vie, de la santcugatenca Katerina Alavedra-Duchoslav. L'artista exposa 43 pintures on retrata la seva Praga natal, la Suïssa de la seva joventut, i bodegons de Collserola. "És un treball de quatre anys on els colors són com escultures de les coses", explica l'artista. "El color és el meu passat, el meu present, i possiblement el meu futur".

La inauguració de l'exposició ha estat presentada pel periodista i crític d'art Josep Maria Cadena i la diputada del Parlament de Catalunya Àngels Ponsa. També ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, la regidora de Serveis a la Ciutadana, Susanna Pellicer, i els cònsuls a Barcelona de la República Txeca i Suïssa. Josep Maria Cadena ha explicat que "amb la seva pintura s'evita el desoconeixement. És una pintura comunicativa, participativa i estimulant". Àngels Ponsa ha dit de l'artista que és "una persona apassionada per la seva feina i la seva obra, i que té una passió molt gran pel seu país d'origen". L'exposició es podrà visitar fins el dimecres, 1 d'octubre, a la sala santcugatenca. 


L'artista, amb una de les seves obres. FOTO: Lali Puig

L'artista: Katerina Alavedra-Duchoslav
L'obra d'aquesta artista txeco-catalana està molt influenciada pels seus constants canvis vitals: va néixer a Praga però l'any 1982 es va traslladar a Sant Cugat, on resideix actualment. Ha exposat diverses vegades a Sant Cugat i ha estat tallerista a la galeria Pou d'Art. Josep Maria Cadena la defineix com "una pintora oberta al món i als canvis. M'atreveixo a dir que és global, sense que per això es deixi seguir pel que li arriba de nou, sinó que sap donar-li el lloc estètic que li pertoca. Mira cap endavant, però sempre recorda el que tenim darrera i avança cap al progrés. Un progrés que, en el cas de la seva pintura, és evident i no s'atura".

 
Comentaris

Destaquem