Els Diables cremen Sant Cugat amb un gran correfoc amb cinc bèsties

Un concert de Miquel del Roig posa el punt final a tres dies d'Encabronada

Els carrers santcugatencs han cremat aquest dissabte, 5 de maig, amb el correfoc de bèsties dels Diables de Sant Cugat, que celebren durant tot el cap de setmana l'Encabronada, la festa del foc. Malgrat la pluja, aquest dissabte hi ha hagut activitats per a tots els públics, mercat medieval i un gran correfoc que ha arribat amb el Boc de Can Vernet i cinc bèsties més llançant flames pel centre de Sant Cugat. Les millors imatges de l'Encabronada i del correfoc.

El correfoc ha començat al voltant de les 21 hores amb al voltant Monestir de Sant Cugat. Els Diables, acompanyats d'altres colles, han enfilat des de la plaça d'Octavià fins a l'avinguda de Francesc Macià per acabar la festa al parc de Ramon Barnils. Un bany de foc i un concert de versions de The Killing Hits ha posat punt final al dissabte d'Encabronada.

Les bèsties que han acompanyat el Boc de Can Vernet dels Diables de Sant Cugat han estat la Cuca de Castellbisbal, la Vibria de Castellar del Vallès, el Ratpenat infernal de Malgrat de Mar, la Garrifera de La Garriga i la Momerota de Mataró.

El dissabte ha començat amb l'amenaça de pluja i el trasllat d'algunes activitats al Celler Copperatiu, com la plantada de bèsties de foc. Cap a les dotze hores ha estat el torn de les entitats de cultura popular i tradicional de Sant Cugat, que han omplert el parc de Ramon Barnils, que també ha acollit un vermut musical i altres activitats relacionades amb el foc i la percussió durant la tarda.

L'Encabronada dels Diables de Sant Cugat va començar aquest divendres 4 de maig amb el despertar del Boc de Can Vernet i s'allarga fins diumenge. Durant tot el cap de setmana, hi ha un Espai Gastronòmic al Parc de Ramon Barnils i un Mercat Medieval a la rambla del Celler, i activitats infantils repartides per tots dos espais. El diumenge acaba amb un concert de Miquel del Roig i les llegendes medievals com a protagonistes.

Correfoc FOTOS: Lali Puig

Dissabte d'Encabronada FOTOS: Lali Puig

Diumenge

L'Encabronada acaba aquest diumenge 6 de maig amb activitats pensades per a tota la família. Les propostes comencen a les 9.30 hores amb una pedalada popular que, sota el nom de Rodant per les llegendes, recorrerà els diferents espais de Sant Cugat en què apareixen a les llegendes santcugatenques.

A les 12 hores es farà la primera Festa de l'Aigua de l'Encabronada, al Parc de Ramon Barnils, mentre es balla swing a la plaça. Una festa de l'aigua que seguirà a la tarda a partir de les 16.30 hores. Més tard, hi ha prevista un tast de cerveses artesanes, a les 13.30 hores.


La festa la tancarà, com ja és un clàssic, el concert de Miquel del Roig. I a les 18.30 hores, el crit final de les bèsties.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem