Els Diables escalfen encara més la nit santcugatenca amb el Correfoc de Festa Major

La falta d'efectius d'extinció d'incendis ha obligat a minimitzar l'ús de la pirotècnia deixant la festa sense esclat final

Els Diables de Sant Cugat del Vallès han tornat a ser els protagonistes, un any més, de la nit de dissabte de Festa Major. Ho han fet amb el Correfoc, enguany condicionat per la falta d'efectius d'extinció d'incendis, que ha obligat a minimitzar l'ús de la pirotècnia, i impedint que se celebrés el tradicional esclat final després dels versots.

Correfoc de Festa Major. FOTO: Paula Galván

Tot i això, de foc no n'ha faltat. La colla local ha estat acompanyada pels Diables de Calella, els de Can Sant Joan i els de Premià de Mar, amb els quals han cremat conjuntament resseguint els carrers de Sant Cugat.

Correfoc de Festa Major. FOTO: Paula Galván

Correfoc de Festa Major. FOTO: Paula Galván

 

Un any més, el correfoc ha comptat amb dos itineraris diferents, un que baixava des de la plaça d'Octavià fins a la rambla del Celler, i un altre que s'enfilava pel carrer de la Plana de l'Hospital fins a Pep Ventura.

Les dues comitives s'han trobat a la plaça de Sant Pere, des d'on han iniciat la baixada pel Carrer Major, fins a la plaça d'Octavià, on han cremat de manera conjunta, donant pas als tradicionals versots.

Versots dels diables per acabar el Correfoc. FOTO: Paula Galván

Versots dels diables per acabar el Correfoc. FOTO: Paula Galván

Enguany, s'han tractat diferents temes d'actualitat mundial, sense oblidar-se del món local, amb clares referències als canvis de govern i els pactes que ho han fet possible, entre moltes altres temàtiques.

 

Per tancar la festa, els Diables han tornat a cremar a la plaça d'Octavià, sense Esclat, abans de donar pas al concert d'Auxili, que ha mantingut la festa a la plaça.

"Paga-li, Joan", ball del vano i el ram. Foto: Bernat Millet.

La Festa Major al TOT

Segueix tota l'actualitat de la Festa Major al canal TOT Festa Major, i consulteu les activitats previstes a l'agenda. Tota l'actualitat la podeu trobar a les xarxes socials del TOT Sant Cugat, a Twitter, Facebook i Instagram. I des del divendres, 21 de juny, podeu trobar el programa TOT Festa Major juntament amb la revista. També podeu consultar el programa en format digital. No us perdeu res!

Més informació
 
Comentaris

Destaquem