Els Gausacs descarreguen el primer 3d9 amb folre en una jornada històrica

Centenars de santcugatencs han vibrat amb l'actuació castellera de la Festa de Tardor a la plaça d'Octavià

Jornada històrica de castells a Sant Cugat i pels Gausacs. La diada castellera de la Festa de Tardor ha fet vibrar centenars de santcugatencs que han omplert la plaça d'Octavià aquest dissabte, 28 d'octubre, a la tarda. Tensió, molta emoció i eufòria en una jornada en la que els Castellers de Sant Cugat han descarregat el seu primer 3d9 amb folre de la història i on s'ha vist el castell més gran en una plaça santcugatenca. Una caiguda dels Castellers de Vilafranca ha deixat una enxaneta ferida, que ha hagut de ser trasllada a l'hospital en situació estable. [Les millors imatges de la Festa de Tardor]

La diada ha començat amb pilars simultanis de 4 i de 5 amb un missatge en favor de la democràcia i la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sabadell han acompanyat a la colla santcugatenca en la jornada castellera.

Els Gausacs volien començar la diada amb el 3d9 amb folre, que van carregar fa uns dies per primera vegada, convertint-se amb colla de 9. Nervis i tensió mentre es pujava el castell, grans aplaudiments quan l'enxaneta ha aixecat el braç i eufòria desfermada quan s'ha aconseguit descarregar. Abraçades, petons i llàgrimes entre els castellers santcugatencs després de descarregar el castell. Una jornada històrica que han completat amb un 5d8 i un 2d8 amb folre.

No ha sigut l'únic gran moment viscut a la plaça d'Octavià. I és que els Castellers de Vilafranca, que també han fet un 3d9 amb folre,  han aixecat el 2 de 9 amb folre i manilles, el segon castell més gran vist en una plaça de Sant Cugat. Una estructura imponent que s'ha aixecat al cel santcugatenc amb el Monestir observant el castell més gran fet a Sant Cugat.

La diada castellera ha acabat després de la caiguda dels Castellers de Vilafranca, que ha deixat els castellers i al públic amb preocupació. L'enxaneta, que ha resultat ferida, ha estat trasllada estable a l'hospital.

La foto del 3d9 amb folre FOTO: Lali Puig

El 3d9 amb folre dels Castellers de Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem