Els Petits Camaleons creixen en públic

La segona jornada del Festival de música per a nens i nenes ha fet pausa per dinar aquest diumenge, 5 d’octubre, amb èxit d’assistència

El Festival de música per a nens i nenes Petits Camaleons, es consolida a la ciutat. I ho fa en la seva tercera edició que s’està celebrant aquest cap de setmana, 4 i 5 d’octubre, a Sant Cugat, a l’entorn del Teatre-Auditori de Sant Cugat. Tot i que fins ara la pluja ha respectat el festival, a migdia ha començat a ploure. De moment, s'han aturat les proves de so a l'escenari el Pati, però la resta segueix amb normalitat.

Amb tots els escenaris plens de públic, abans de la pausa per dinar, Albert Puig, director artístic del Festival, i Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, han fet balanç d’aquest dies de música a la ciutat. Puig, tot i que encara no hi ha xifres oficials, “ja que encara estem venent entrades”, destacava, “si l’any passat vam tancar amb 3.000 persones, aquest any crec que ens mourem una mica per sobre de les 4.000 persones”. Una xifra que els fa fer un balanç que “no pot ser més que positiu pel que fa a assistència de públic”.

Pel que fa a la primera nit de Camaleons dedicada als pares, i celebrada el divendres 3 d’octubre, Puig ha apuntat que “la idea és repetir, perquè va anar molt bé. Tot necessita d’una consolidació, però la idea és repetir aquesta festa per als pares”. La satisfacció també és per part dels grups que hi participen. “Cada any, els grups diuen el mateix, gairebé no saben on van, però quan surten volen repetir”, explica Puig.

Pensant en la propera edició
Amb tot, el Festival no para de pensar maneres de millorar. De cara a la propera edició, Puig apunta que “una de les primeres coses que hem de fer és obrir una mica més d’oferta. A mi em preocupa quan en sales com l’Aula Magna, es queda gent fora”, fet que s’ha pogut veure, per exemple, al concert de Cesc Freixas d’aquest diumenge. “Penso que el primer repte és que quan hi hagi l’Aula Magna, li puguem dir a la gent que hi ha una altra sala, amb un altre concert; oferir una alternativa”, assenyala Puig. I pel que fa als nadons, “s’ha de reforçar. Hi ha molt nadons, i s’ha de fer com un festival paral•lel, només per als nens i nenes de 0 a 3”.

Aposta de ciutat
Mercè Conesa, per la seva banda, s’ha mostrat satisfeta amb l’edició d’aquest any del Festival. “Per nosaltres aquest festival comença ja a ser un referent. Estem molt contents del funcionament d’aquest any, i de fet veiem que en aquest tercer any de festival estem ja al punt d’inflexió de dir que el festival es consolida a la ciutat”, ha destacat.

Un festival que s’emmarca en el model de ciutat. “La ciutat de Sant Cugat és molt jove, amb una mitja d’edat de 36 anys i mig, i per tant, com a ciutat ens hem focalitzat en el públic infantil”. I és que com ha apuntat Conesa, “no podia faltar en l’espai cultural un festival com aquest, orientat al públic familiar, als infants, amb un contingut educatiu i cultural, que a més, ofereix una oferta molt diferent a la que hi ha hagut mai arreu de Catalunya, i que mira amb una perspectiva diferent. Tot és a mida dels infants”, ha destacat.

 
Comentaris

Destaquem