Els Premis de la Crítica premien la santcugatenca Marta Angelat com a millor actriu

Marta Angelat és una de les actrius de referència de l'escena catalana

La santcugatenca Marta Angelat ha estat una de les guardonades pels Premis de la Crítica de les arts escèniques, que va celebrar la seva gala aquest 27 de març a Barcelona. Angelat ha rebut el reconeixement de millor actriu principal pel seu paper a l'obra Davant la jubilació.

Davant la Jubilació, dirigida per Krystian Lupa i cooproduïda pel Teatre Lliure i Temporada Alta, també s'ha emportat el guardó en la categoria d'Espectacle. Els Premis de la Crítica són decidits pels professionals del sector.

En recollir el premi, Angelat va dir que estava molt agraïda que es valorés el seu paper com a protagonista perquè tothom tendeix a pensar que qui més parla és més protagonista i aquest no va ser el cas del seu persoantge. "Agraeixo que hagueu valorat una feina que sobre el paper hi havia un acte que parlava, però en dos gairebé no", va assenyalar l'actriu santcugatenca.

Lluís Pasqual, per la seva banda, ha obtingut el Premi de la Crítica a la direcció pel muntatge A teatro con Eduardo, mentre que MDLSX de la companyia Motus, amb direcció d'Enrico Casagrande i Daniela Nicolò, ha rebut el premi a l'espectacle internacional. Pel que fa els actors, Lluís Homar ha estat premiat en la categoria d'Actor principal pel muntatge El professor Bernhardi.

Marta Angelat es dedica a la interpretació des dels anys 70 i pel gran públic és coneguda per la seva partipació en sèries de televisió com Estació d’enllaç (1994-1999), Hospital Central (2005) La sagrada família (2010), Polseres vermelles i Gran nord. En teatre, ha fet estrenes al Teatre Nacional de Catalunya i ha estat sota la direcció de personatges com Josep Maria Pou o Abel Folk. També ha dirigit obres i  ha participat en diversos curtmetratges i doblatges per cinema i televisió.

 
Comentaris

Destaquem