Els santcugantencs Josep Canals i Jordi Batlle recullen el premi Bonart

El grup Bonart va celebrar la cinquena edició dels Premis, i el seu vintè aniversari

Els galeristes santcugatencs Josep Canals, director de la Biennal d'Art Contemporani, i Jordi Batlle, de La Galeria de Sant Cugat del Vallès, han estat reconeguts per la seva trajectòria en la 5a edició dels Premis Bonart.

 

L'acte que es va celebrar a l'Auditori de Girona, aquest passat dijous dia 16 de maig, va acollir la 5a edició dels Premis Bonart i la celebració dels 20 anys de la revista. En commemoració d'aquests vint anys es van entregar 20 premis, a diferents personalitats dels territoris de Barcelona, Girona, Andorra la Vella, Lleida, Perpinyà i Tarragona, i entre les quals es trobaven els santcugatencs Josep Canals i Jordi Batlle.

Entre els premiats corresponents a Andorra han estat el Museu Carmen Thyssen d'Andorra, el Museu del Tabac, i la Sala Artalroc. Pel que fa als de les comarques de Lleida han estat la Fundació Josep Guinovart, Teresa Vall Palou, el celler Mas Blanch i Jové i l'Institut d'Estudis Ilerdencs. En quant a les comarques de Barcelona han estat l'artista Lua Coderch; el Districte Cultural de l’Hospitalet -com a millor iniciativa institucional-; el Museu del Futbol Club Barcelona -per la tasca de divulgació de l'art a través de l'esport-; el programa de divulgació "This is art" de TV3; la Fundació Mapfre -per la divulgació de la fotografia-; i Dau al Set -en la categoria de projecció històrica-. Pel que fa als premiats de comarques de Girona han estat el president Carles Puigdemont per l'impuls del projecte Casa Pastors de Girona; la Biennal d’Art de Girona de la Diputació de Girona -pel suport a joves artistes-, i l'artista André Ricard, per la seva col.laboració amb la Fundació Mas Casadevall. De Tarragona han estat la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp, el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, la Galeria Anquin's de Reus i la Galeria Antoni Pinyol de Reus. Els premiats corresponents a la Catalunya Nord han correspost al Museu d’Art Modern de Ceret i al Festival Visa pour l'Image.

El Grup Bonart també ha donat a conèixer diferents reconeixements a la trajectòria. En el cas d'Andorra ha correspost a la Galeria Pilar Riberaygua; el de Lleida a Jesús Navarro, director del Museu d’Art Jaume Morera; els de Barcelona a Maria Rosa Furriol, directora de la Galeria Eude, Carles Tache, director de la Galeria Tache. Pel que fa als de comarques de Girona, han estat guardonats Jordi Font, del Museu de l’Exili, i Miquel Mascort, impulsor de la Galeria El Claustre; a Tarragona ha estat per a Rosa Maria Ricoma, exdirectora del Museu d'Art Modern de Tarragona; i a la Catalunya Nord per a Josefina Matamoros, exdirectora del Museu de Ceret.

 
Comentaris

Destaquem