Els versos captiven en una Nit de Poesia reivindicativa

Els poetes han reclamat la llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez en acabar l'espectacle

El Teatre-Auditori de Sant Cugat s'ha omplert un any més de versos amb la celebració de la Nit de Poesia. Ha estat aquest dijous, 19 d'octubre, quan es vivia el moment àlgid del Festival Nacional de Poesia. Una vetllada poètica, dirigida per Sebastià Portell, que enguany portava per nom Correspondències, i que ha servit per repassar els versos d'altres temps, així com els dels poetes contemporanis que han passat per l'escenari.

FOTO: Artur Ribera

Els diferents poetes participants han repassat grans versos de la poesia catalana, a més de recitar els seus propis. Odile Arqué ha recitat Jaume Vidal Alcover, mentre que Rosina Ballester ha llegit Fefícia Fuster; Rubén Luzón ha dit Blai Bonet, i Eduard Sanahuja ha recordat Vicent Andrés estellés; sebastià Perelló ha passejat amb Joan Alcover, i Maria Cabrera ha esflorat Mercè Rodoreda; Joan Duran ha estimat amb Maria-Mercè Marçal, i Míriam Cano ha posat veu a Montserrat Abelló.

FOTO: Artur Ribera

Tot plegat, acompanyat pels poemes dibuixats d'Ignasi Blanch, que si bé al principi de l'espectacle hi ha hagut problemes de projecció, de seguida han delectat els assistents. I com no, la música i la veu d'Andrea Motis, Joan Chamorro i Ignasi Terraza, que ha fet de nexe entre els diferents recitats.

Just abans d'acabar, els poetes i músics s'han acomiadat del públic acompanyats pel director de l'espectacle. Ho han fet amb paraules i cartells demanant la posada en llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Portell s'ha dirigit als assistents dient que "són persones que han lluitat pels drets civils del poble català, i aquesta nit dormen entre delinqüents".


Igualment, ha agraït a la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Sant Cugat l'aposta per mantenir la proposta cultural "en aquestes hores tan greus". "Si algú es pensa des de Madrid, o des d'on sigui, que en aquests moments el món de la cultura callarem i ens farem enrere, van molt equivocats", ha afirmat.

"Visca la poesia", ha acabat.

 
Comentaris

Destaquem