L'EMD permetrà a entitats i artistes fer murals i obres a les parets públiques

L'EMD creu que això ajudarà a millorar en la sensació d'inseguretat i en la cohesió social

L'EMD de Valldoreix habilitarà les parets públiques de la vila perquè entitats i artistes puguin fer-hi murals o obres d'art, després d'aprovar una moció en la Junta de Veïns del mes de novembre: "Valldoreix és un poble amb un teixit urbanístic reeixit i dispers, pensat per anar en cotxe, de casa a la feina i de la feina a casa, amb pocs espais de socialització", explicava Lluc Cahís, vocal d'ERC-MES, grup proposant de la moció, que "demana vetllar per la qualitat d'aquests murals, presentant un projecte previ".

Així, Cahís considera que aquests murals poden afavorir "la cohesió social de Valldoreix, per tres raons: se cedeix un espai de promoció a les entitats i artistes vinculats a Valldoreix; l'apropiació de l'espai perquè la gent se'l faci seu; i la percepció de seguretat, sobretot en clau de gènere". Per la seva banda, el vocal de la CUP, Ferran Margineda va argumentar amb l'exemple d'Avià: "Hi ha 27 murals i, ara mateix, és l'exposició més gran d'Europa d'art urbà. Paga la pena veure la qualitat i el disseny dels murals. És un referent que podem copiar des d'aquí", deia.

 

Consens

La moció va aprovar-se amb els vots favorables de tots els grups, excepte Ciutadans, després d'arribar a un consens: "He de donar les gràcies als proposants per acceptar les esmenes del PSC", deia la vocal socialista, Susanna Casta, que reconeixia que "l'art no només està encapsulat en els museus, l'art està en la natura, pot estar als cartells, als grafitis... El trobem a tot arreu".

En la mateixa línia va girar el discurs del vocal de Junts per Sant Cugat - Valldoreix, Bernat Gisbert: "Aquesta moció ha estat fruit d'una negociació. Nosaltres no la veiem gens clara i avui és un dia per sentir-nos orgullosos, perquè ser forces polítiques diferents i pensar diferent, en aquest cas hem pogut arribar a un acord", destacava.

 

Per la seva banda, la vocal de Ciutadans, Ana Cano, va afirmar que la moció li generava dubtes: "Hem de saber quina imatge volem donar com a poble i cap a on anem", va dir.

 
Comentaris

Destaquem