Emma Vilarasau, Premi Butaca a la millor actriu

El paper de la santcugatenca a l'obra 'Barcelona' li ha merescut el reconeixement del públic

'El nom' es va veure a Sant Cugat al mes de maig. FOTO: Amanda Bernal 'El nom' es va veure a Sant Cugat al mes de maig. FOTO: Amanda Bernal
L'actriu santcugatenca Emma Vilarasau va recollir durant la gala de lliurament dels Premis Butaca 2013, en la seva dinovena edició celebrada a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya aquest dimarts, 3 de desembre, el premi a la millor actriu pel seu paper en l'obra Barcelona.

Una guardó amb el que els espectadors reconeixen la feina de l'actriu en un muntatge, dirigit per Pere Riera, que es podrà veure al Teatre-Auditori de Sant Cugat els dies 18 i 19 de gener. L'obra també ha rebut el guardó a la millor il·luminació (David Bofarull) i a la millor composició musical (Òscar Roig).

Els altres premiats
L'actriu Rosa Maria Sardà fou la homenatjada de la nit tot rebent el Butaca honorífic que porta el nom d'Anna Lizaran. Els feréstecs ha estat la gran triomfadora de l'edició d'enguany dels Premis Butaca amb 5 guardons. L'obra de Carlo Goldoni, estrenada al Teatre Lliure, s'ha alçat amb els guardons al Millor muntatge, Millor direcció (Lluís Pasqual), Millor actriu de repartiment (Laura Conejero), Millor vestuari (Alejandro Andrújar) i Millor caracterització (Eva Fernández). L'obra es tornarà a reposar al Lliure aquesta temporada.

Per altra banda, entre els guardonats també hi ha altres muntatges que s'han pogut veure a Sant Cugat. Smiley, la comèdia revelació de l'any que es va poder veure a Sant Cugat el passat 30 de novembre, ha rebut els guardons al millor espectacle de petit format, millor text teatral (Guillem Clua) i millor actor (Albert Triola). El nom, que va visitar Sant Cugat durant la passada temporada, ha rebut el guardó al millor actor de repartiment (Lluís Villanueva), i La dona vinguda del futur del TNC, ha estat premiada com a millor muntatge familiar.

Els Premis Butaca
Els Premis Butaca es poden considerar actualment els guardons de referència del món del teatre a Catalunya. Els Butaca van néixer l’any 1995 amb l’objetiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors. Els Butaca també volen ser un esdeveniment de promoció i difusió del fet teatral que pren forma donant veu a l’espectador, però sobretot legitimant la seva opinió.

 
Comentaris

Destaquem