Emma Vilarasau torna al Teatre-Auditori amb 'Qui té por de Virginia Wolf?'

L'actriu santcugatenca torna a l'escenari santcugatenc amb Pere Arquillué per representar l'obra d'Edward Albee

Aquest dissabte 17 de març arriba al Teatre-Auditori de Sant Cugat l’obra de teatre Qui té por de Virginia Woolf? en dues sessions a les 19 i a les 22 hores. Protagonitzada per l'actriu santcugatenca Emma Vilarasau i Pere Arquillué, aquesta obra d'Edward Albee ens acosta el drama d'una parella que s'odia enormament i sap perfectament com increpar-se per fer-se mal. Vilarasau assegura que és un dels personatges amb qui més ha gaudit damunt de l'escenari per la relació que es crea amb el públic, entre d'altres aspectes.

Per acostar el muntatge als santcugatencs, Emma Vilarasau va oferir una xerrada dilluns passat per parlar de l'espectacle. La Biblioteca Central Gabriel Ferrater es va omplir amb més d’un centenar de persones que van voler escoltar els apunts de Vilarasau sobre Qui té por de Virgínia Woolf?.

L’actriu santcugatenca va assegurar que es tracta d’un dels papers de teatre amb què ha gaudit més: “És una de les obres més gratificants per a mi a l’hora d’actuar”. Qui té por de Virginia Woolf? d’Edward Albee és un drama sobre els problemes d’una parella que es coneixen perfectament les seves debilitats: “És un combat de boxa dialèctic, busquen fer-se mal l’un a l’altre”. “És una obra que parla de l’èxit i el fracàs, dels problemes de parella, d’inventar-se una vida i de responsabilitzar als altres dels fracassos propis”, va explicar Vilarasau.

Emma Vilarasau ja porta més de 180 funcions d’aquest muntatge, dirigit per Daniel Veronese, del qual Vilarasau ha destacat que ha dotat “els personatges de sentit de l’humor. L’obra es podia fer com un drama o com una tragicomèdia, que és el que hem fet”. L’actriu ha emfatitzat que amb Qui té por de Virginia Woolf? es fa un viatge amb el públic, que passa de riure a l’inici a acabar amb l’estómac encongit.

Sinopsis
El George (Pere Arquillué) i la Martha (Emma Vilarasau) s’odien. Coneixen perfectament les seves debilitats i com increpar-se. El George és un professor d’història amb un greu problema d’alcoholisme i la Martha és una dona frustrada i irritable. Quan, una nit de dissabte, es reuneixen amb una altra parella per prendre unes copes i passar una estona agradable, la vetllada esdevé un autèntic malson. El repartiment també compta amb Mireia Aixalà i Ivan Benet.

L’obra va ser portada a la gran pantalla el 1966. Protagonitzada per Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal i Sandy Dennis, va guanyar cinc Òscars i va esdevenir un èxit crític i comercial, convertint-se en un text clau per combatre tabús lingüístics i de comportament del model imperant en el cinema de Hollywood de l’època.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem