L'Encabronada dels Diables encendrà Sant Cugat amb més d'una vintena d'activitats

Els espectacles i activitats tindran lloc a la plaça de l'U d'octubre, la plaça d'Octavià i la rambla del Celler del 26 al 28 d'abril

Els Diables de Sant Cugat tornaran a encendre el municipi amb una nova edició de l'Encabronada, que enguany se celebrarà del 26 al 28 d'abril. La plaça de l'U d'octubre i la plaça d'Octavià seran el centre neuràlgic de les més d'una vintena d'activitats que conformen el programa, entre les quals hi ha espectacles de foc, concerts, trobades de percussió i propostes familiars. El Bany de Foc, en què es representa la llegenda del Boc de Can Vernet amb un espectacle de pirotècnia i tabals tradicionals, tornarà a ser una de les activitats estrella de la cita. En total, hi haurà 10 colles de Diables convidades.

Programa d'activitats

Divendres, 26 d'abril

 • 18 h. Crea la teva pròpia carioca (Lloc: Pl. U d'octubre) Vine a crear la teva pròpia carioca de malabars. Fetes a base d'arròs, globus i cordill. Podràs decorar-les com més t'agradi, endinsat al món dels malabars més diabòlics.
 • 19.30 h. Taller de malabars amb carioques (Lloc: Pl. U d'octubre) Taller d'introducció als malabars amb carioques.
 • 20.30 h. El camí al pont de Can Vernet (Recorregut de pujada: Inici a la Pl. U d’Octubre - C/ de la Torre - Pl. d’Octavià - C/ Plana de l’Hospital - C/ de l’Abat Armengol - C/ Salvador Espriu - Parc de Can Vernet - Pont de Can Vernet). Cercavila amb els tabals dels Diables rememorant la llegenda del Boc de Can Vernet i la invocació del Boc.
 • 21 h. Assaig obert de castells (Lloc: Pl. U d'octubre) Assaig obert al públic dels castellers de Sant Cugat. Durant l’assaig es realitzaran diverses proves treballant parts de les construccions que s'acostuma a veure a plaça.
 • 21.15 h. El despertar del Boc (Lloc: Pont de Can Vernet) Espectacle al Pont de Can Vernet per invocar el Boc!
 • 21.30 h. Corre-corre el Boc ja és aquí (Recorregut: Pont de Can Vernet - Av. de Can Volpelleres - C/ Ventura Gassol - C/ Carrasco Formiguera - C/ de Savador Espriu - Cami vell de Sabadell - C/ de Santa Anna - C/ de la Fàbrica - C/ Plana de l’Hospital - C/ de Sant Esteve - C/ de la Indústria - C/ de Castellví - Pg/ de Francesc Macià - C/ de la Torre - Pl. U d’Octubre.) Correfoc amb el Boc de Can Vernet, diables infantils i joves. Amb la participació dels Trabucaires de Sant Cugat.
 • 22.30 h. Ball de lluïment del Boc i castell diabòlic (Lloc: Pl. U d'octubre)
  • Actuació dels infants i joves de la colla dels Diables de Sant Cugat
  • Castell diabòlic, actuació a càrrec de l’entitat convidada Castellers de Sant Cugat i els diables de Sant Cugat
  • Ball de lluïment del Boc
 • 22.45 h. Boquisbac (Lloc: Pl. U d'octubre) Espectacle de malabars de foc i pirotècnia
 • 23.30 h. Concert amb la Portàtil FM (Lloc: Pl. U d'octubre) Grup veterà de l'antiga i la nova cançó. Taverna, rumba, festa i cançons per cantar-les totes sense parar.
 • 01 h. Fi de festa (Lloc: Pl. U d'octubre)

 

Dissabte, 27 d'abril

 • 10 h. Plantada de bèsties (Lloc: Pl. U d'octubre) Mostra de bestiari popular. Plantada de les bèsties de colles convidades i el Boc de Can Vernet. Colles convidades: Drac i diables de Can Sant Joan de Montacada i Reixac Carpa Juanita i porró de Vilanova i la Geltrú Entxuscat de Molins de Rei
 • 11 h. La passejada més bestial (Recorregut: Pl. de l’U d’Octubre - C/ de la Torre - Pl. Octavià - C/ Balmes - Rbla. del celler - C/ Sant Ramon - C/ Gorina - Pl. 4 cantons - C/ Santiago Russinyol - C/ de la Torre. - Pl. de l’U d’Octubre) Cercavila amb les bèsties convidades i el Boc de Can Vernet amb la participació del grup de batucada del Centre Obert de Sant Cugat.
 • 11 h. Pinta el mural de l'Encabronada (Lloc: Pl. U d'octubre) Veniu a descobrir i pintar el nou mural gegant del Boc de Can Vernet i els Diables de Sant Cugat. Carretillada solidària: Vine a fer de diable per un dia! Tindràs l'oportunitat de vestir-te de diable i cremar una carretilla. Cost de l’activitat: La voluntat (1€ mínim) Activitat de caràcter solidari. Els diners aniran destinats íntegrament a la fundació Taller Jeroni de Moragas.
 • 12:30 h. Vermut amb concert (Lloc: Pl. U d'octubre) Explora la sinergia única entre Maria Escudero i Adry Fernández, fusionant la seva veu amb la guitarra i loops en un espectacle que recorre la història del soul clàssic al R&B més actual amb ritmes captivadors i una atmosfera envoltant.
 • 17 h. Percufoc (Recorregut: Pl. de l’U d’octubre - C/ de la Torre - Pl. d’Octavià - C/ Santiago Rusiñol - Pl. Quatre cantons - C/ Gorina - C/ Sant Ramon - Rbla. del Celler - Av. Francesc Macià - Pl. de l’U d’Octubre) Trobada de percussió solidària amb colles de tabals d’arreu de Catalunya. Cercavila i actuacions de cada banda a la Pl/ U d’Octubre.
 • 18.30 h. Actuacions de percussió del Percufoc (Lloc: Pl. U d'octubre) La trobada de percussió solidària finalitzarà amb una actuació de cinc minuts de cada colla convidada. Colles convidades: Tabalers de Diables de Granollers / Tabalers de Can Sant Joan de Montacada i Reixac / Tabalers de Carpa Juanita i porró de Vilanova i la Geltrú / Tabalers del Entxuscat de Molins de Rei / Tabalers del Ball de diables de Bigues i Riells / Tabalers de diables de Canovelles. Aquesta activitat és de caràcter solidari. Durant tot el cap de setmana es vendran números a la paradeta de tiquets de Pl. U Octubre i Pl. Octavià per al sorteig d’una panera de productes locals. Els diners aniran destinats íntegrament a la fundació Taller Jeroni de Moragas
 • 20 h. Concert amb el grup local Koré (Lloc: Pl. U d'octubre)
 • 21 h. El correfoc de les bèsties (Recorregut: Pl. U d’Octubre - Pg/ Francesc Macià - C/ Castellví - C/ Josefina Mascareñas - C/ de Sant Esteve - C/ de Sabadell - Pl. Sant Pere - C/ Major - Pl. d’Octavià) Correfoc amb les bèsties de les colles convidades i el Boc de Can Vernet. Colles convidades: Drac i diables de Can Sant Joan de Montacada i Reixac Carpa Juanita i porró de Vilanova i la Geltrú Entxuscat de Molins de Rei.
 • 22 h. Bany de foc (Lloc: Pl. d'Octavià) Espectacle de foc en representació de la llegenda del Boc de Can Vernet amb tabalers i la cobla Maricel en directe, molta pirotècnia i esclat aeri final.
 • 23 h. Concert amb Vizuri (Lloc: Pl. d'Octavià) Les millors versions actuals i clàssiques de música catalana, ska, punk, remembers de disco i “patxanga”. Un directe amb personalitat pròpia.
 • 00:30 h. Música amb PD's (Lloc: Pl. d'Octavià) PD La Perla Negra des de fa un any proposa un viatge musical a través de diferents estils i gèneres.
 • 02 h. Fi de festa (Lloc: Pl. d'Octavià)

 

Diumenge, 28 d'abril

 • 9.30 h a 11.30 h. Rodant per les llegendes (Recorregut: Inici a Av. Vollpelleres - Parc de Can Vernet - C/ Carrasco i Formiguera - C/ Salvador Espriu - Pg/ Francesc Macià - Rbla. del Celler - C/ Josep Puig i Cadafalch - Av. de les Corts Catalanes - Camí de Can Calders - Camí de Can Borrell - Av. Pla del Vinyet - Pg. d’Antoni Gaudí - C/ Llaceres - Av. de Gràcia - Rbla. Ribatallada - C/ Sant Jordi - Rbla. de Can Mora - Rbla. de Jaume Sàbat - Rbla. del Celler - Pg. de Francesc Macià- Pl. U d’Octubre.) Ruta en bici pels diferents monuments històrics on es van ambientar les llegendes de Sant Cugat.
 • 11 h. Activitat castellera (Lloc: Pl. U d'octubre). Directe d’1 h del programa pòdcast humorístic “PEUS BRUTS”. Durant el programa es parlarà de les relacions entre les dues entitats i es promourà la propera actuació castellera a Sant Cugat per Sant Ponç, el proper cap de setmana 11-12 de maig.
 • 12 h. Activitats infantils (Lloc: Pl. U d'octubre) Taller de pintar cares, malabars i taller de portar cabretes (bèstia infantil). A càrrec dels Diables de Sant Cugat. Diversos castellers tindran preparades proves per tota canalla que vulgui provar l’activitat. Cost de l’activitat: La voluntat (1€ mínim) Activitat de caràcter solidària. Els diners aniran destinats íntegrament a la fundació Taller Jeroni de Moragas.
 • 17 h. Karaoke (Lloc: Pl. U d'octubre) Karaoke amb micròfons i pantalla amb lletra. Activitat oberta a tothom que hi vulgui participar. (les cançons es podran demanar al mateix moment).
 • 18.30 h. Sorteig de la panera solidària i el crit final de les bèsties: Traca de 200 metres (Lloc: Pl. U d'octubre) Sorteig d’una panera de productes locals . Durant tot el cap de setmana es vendran números a la paradeta de tiquets de Pl. U Octubre i Pl. Octavià per al sorteig d’una panera de productes locals. Els diners aniran destinats a la fundació Taller Jeroni de Moragas. La festa finalitzarà amb una traca de 200 metres de fi de festa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem