Pas endavant amb divergències per a la rehabilitació de l'Escola de Música de Valldoreix

La Junta de Veïns de l'EMD va aprovar una partida de 90.000 euros per a la redacció del projecte, però amb el desacord de l'oposició

La remodelació i l'ampliació de l'Escola de Música de Valldoreix, que actualment requereix mòduls prefabricats, és una mica més a prop, després d'aprovar-se una modificació pressupostària de l'EMD per tal d'incloure una partida de 90.447,50 euros destinats a la redacció del projecte. També s'inclou una partida de 9.000 euros adreçada al concurs d'idees per a l'equipament.

Un pas endavant, però, que va necessitar el vot diriment del president, Josep Puig, ja que la votació va acabar en empat, cosa que demostra la manca de consens i acord sobre la qüestió. L'equip de Govern hi va votar a favor (4), Ciutadans es va abstenir, i PSC (1), CUP-PC (1) i ERC-MES (2) hi van votar en contra.

L'oposició exigeix un equipament polivalent i per a més entitats

I és que el d'aquesta partida va ser el debat més tens del ple, ja que PSC, CUP-PC i ERC-MES van mostrar la seva oposició frontal a tirar-la endavant. Cal destacar que una de les coses que genera més dubtes a l'oposició és  la manca de polivalència de l'equipament, i més tenint en compte que el preu total de la rehabilitació serà d'1,6 M, segons l'informe tècnic.  

La vocal del PSC, Susanna Casta, va reconèixer d'entrada que "és normal que l'Escola de Música exigeixen aquesta millora", però va recordar que "els diners públics de Valldoreix s'han de destinar als habitants de la vila, i arribar a com més gent millor".

En aquest sentit, la vocal socialista va argumentar que "Valldoreix és una vila amb moltes associacions culturals". Per aquest motiu, considera que l'equipament de l'Escola de Música hauria d'obrir-se a altres entitats, i s'hauria de "fer un edifici de la Cultura a Valldoreix".

"Comparteixo moltes d'aquestes inquietuds", va iniciar el vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, qui afegia que "un espai polivalent seria una millor opció de cara a invertir en equipaments en una vila que n'està mancada". Així mateix, Margineda va lamentar que "no s'ha consensuat com havia de ser el projecte". 

A més, va qüestionar els 1,6 M que s'hauran de destinar al projecte de l'Escola de Música, recordant que "ara mateix hi ha fronts oberts molt importants, com l'avinguda del Baixador, que requeriran també un esforç econòmic de l'EMD". Amb tot, Margineda va demanar deixar aquesta partida al congelador per trobar un punt d'acord entre les formacions abans d'aprovar-la. També ho va demanar el vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís: "Com més polivalent sigui, més d'acord estarem".

En aquesta mateixa línia, Cahís es va sumar a les crítiques dels seus companys a l'oposició. "No podem hipotecar 1,6 M sense haver-hi una reunió prèvia". També va apuntar que "el Pla d'Equipaments és una reivindicació des de fa anys i és important fer-lo". 

"No s'exclou cap opció"

La vocal d'Economia de l'EMD, Elena Degollado, va recordar que la partida és encetar la fase de redacció del projecte, i que, de moment, "no s'exclou" la possible polivalència de l'equipament que demana l'oposició.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem