Es convoca l'11a edició del Premi 'Manuel Vázquez Montalbán'

El guardó reconeix els treballs de recerca dels alumnes de Batxillerat dels centres educatius de Sant Cugat

La Comissió Memorial Manuel Vázquez Montalbán de la Fundació Sant Cugat ha convocat l'11è Premi de Treballs de Recerca de Batxillerat Manuel Vázquez Montalbán. Un guardó que reconeix aquells treballs de recerca de l’alumnat de Batxillerat dels centres d'educació secundària de Sant Cugat realitzats de forma individual o en grup i que s’hagin dut a terme al centre on estan inscrits durant el curs 2015-16.

Una de les primeres finalitats d'aquest premi és mantenir viu el llegat intel·lectual i ètic de Manuel Vázquez Montalbán, tot promovent entre el jovent els valors que van informar la seva vida i la seva obra.

Entre treballs que presentin una qualitat científica similar, el jurat seleccionarà preferentment aquell o aquells que millor incorporin aquests valors: una ciència i un coneixement compromesos amb la societat, amb un desenvolupament i un progrés justos.

Igualment, s'ha convocat el Premi Joan Auladell al millor treball de temàtica local. Un premi proposat i dotat pel GEL (Grup d’Estudis Locals) i té com a objectiu evocar la figura d’aquest historiador local.

Les bases per participar del certamen es poden consultar a la pàgina web del Memorial Manuel Vázquez Montalbán. La data de presentació és el 26 de febrer a la Casa de Cultura, de les 19 a les 20 hores.

A finals de maig de 2016 es farà un acte d’homenatge a Manuel Vázquez Montalbán obert a tothom, en el qual es farà públic el veredicte del jurat i es lliuraran els premis.

D'entre tots els treballs presentats se’n seleccionaran cinc que seran els finalistes. Entre els finalistes se n'escollirà un, que serà el guanyador. El premi per al guanyador serà la publicació del treball i compta amb una dotació econòmica de 400 euros a més del diploma acreditatiu. Els finalistes rebran 150 euros i diploma acreditatiu.

Pel que fa al Premi Joan Auladell, el guanyador rebrà 300 euros, un diploma acreditatiu, i el treball es publicarà a la revista Gausac.

 
Comentaris

Destaquem