Es publica el nou número de 'Gausac'

L'edició del vintè aniversari de la revista editada pel Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat és quàdruple

Portada de Gausac, número 40-43. Portada de Gausac, número 40-43.
Ja es pot adquirir el nou número de la revista Gausac corresponent als anys 2012-2013. El número 40-43 de la revista editada pel Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat (GEL) és quàdruple i correspon als vint anys de la revista Gausac.

El número s'inicia, com sempre, amb l'apartat Estudis, aquest cop dividit en dues parts. A destacar la primera, un petit dossier sobre el Tricentenari (1714-2014). En aquesta part hi ha un treball universitari sobre els fets de 1713-1714 i una part de la historiografia que se'n deriva.

El segon dossier de l'apartat Estudis està destinat als treballs de recerca de batxillerat presentats al Premi Joan Auladell, convocat conjuntament amb el Memorial Manuel Vázquez Montalbán de Sant Cugat.

La resta de revista compta amb els apartats habituals, però amb una extensió menor, afegint-hi un petit apartat dedicat a la memòria històrica. D'aquesta manera el lector hi trobarà: Memòria històrica, Notes d'estudi, Documents, Didàctica i Medi local, Ressenyes i Notícies.

Pel que fa a la portada de la revista, el Grup d'Estudis Locals (GEL) s'ha volgut sumar a la celebració de l'Any Formiguera, dedicant-li la coberta al desaparegut fotògraf. D'aquesta manera es poden veure quatre fotografies d'àngels de la capella de Sant Benet del Monestir de Sant Cugat, realitzades amb tècnica de Polaroid, que l'artista va regalar al GEL el 2001.

 
Comentaris

Destaquem