L'Esbart Sant Cugat torna a l'escenari del Teatre-Auditori quatre anys més tard

L'entitat històrica de dansa presentarà l'espectacle "Ballant perquè ens mirin - Xaragalls"

El dissabte 25 de març l'Esbart Sant Cugat tornarà a trepitjar l'escenari del Teatre-Auditori després de quatre anys. Ho farà presentant un nou espectacle que forma part del cicle bianual "Ballant perquè ens mirin" titulat "Xaragalls", que suposa una reflexió al voltant de la dansa tradicional i la possibilitat de renovar-la des del punt de vista estètic, líric i narratiu.

El director artístic, Roger Cusidó, i el tècnic de comunicació de l'Esbart, Andreu Tarrés, han explicat en una roda de premsa aquest dilluns, 13 de març, al Teatre-Auditori, que la idea de l'espectacle és anar als orígens de la dansa per oferir-ne una modernització que revisi temes com el racisme, el masclisme o l'homofòbia, actualitzant tant els balls com les lletres de les cançons. L'objectiu, doncs, és que el públic es faci preguntes i es plantegi quina ha de ser la dansa del futur.

Roger Cusidó i Andreu Tarrés expliquen l'espectacle de l'Esbart "Xaragalls". FOTO: Jan Romaní

Roger Cusidó i Andreu Tarrés expliquen l'espectacle de l'Esbart "Xaragalls". FOTO: Jan Romaní

La proposta forma part de la iniciativa de l'entitat històrica de dansa iniciada fa setze anys de dur les coreografies i balls treballats a l'escola a l'escenari cada dos anys, tot i que el 2021 va haver de ser cancel·lat per culpa la pandèmia. En aquesta vuitena edició, hi participaran 258 alumnes de totes les edats, que ballaran la música interpretada en directe pel grup santcugatenc Calcetes Tradis.

L'espectacle, que tindrà una durada d'una hora i vint minuts, es podrà veure en dues sessions: una a les 17 hores i l'altra, a les 19:30. Les entrades ja es poden comprar a través de la web del Teatre-Auditori o a l'oficina de turisme.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem