'Escoles a escena' torna al Teatre-Auditori per transmetre valors a l'alumnat

Aquesta edició d''Escoles a escena' oferirà espectacles per treballar valors afegits com l'amistat o l'esforç a totes les etapes educatives de les escoles de Sant Cugat

Sant Cugat acollirà un any més Escoles a escena, un programa d'espectacles d'arts escèniques i musicals dirigit a l'alumnat de totes les etapes educatives dels centres del municipi. Organitzat pel Teatre-Auditori Sant Cugat, i amb la col·laboració del Patronat d'Educació, Escoles a escena oferirà 11 espectacles i 4 propostes participatives per transmetre a l'alumnat valors afegits com l'amistat, l'esforç o l'assignació de rols.

Així doncs, els titelles, la música en format concert, el teatre de text, el circ o la dansa seran alguns dels diferents àmbits artístics que es podran veure a Escoles a escena, en una programació destinada a alumnes des de les escoles bressol als cicles formatius i en els quals tindran accés totes les escoles de Sant Cugat. En l'edició del 2019, 15.347 infants van assistir als actes programats.

Esther Madrona (ERC Sant Cugat), tinenta d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament, ha posat èmfasi al vincle que existeix entre cultura i educació: "Cultura i educació van de la mà a Escoles a escena amb l'objectiu d'acostar espectacles de qualitat a l'alumnat, que acompanyin a la reflexió i que tinguin en compte la perspectiva de gènere. Així doncs, volem que el Teatre-Auditori sigui un referent pels joves i que contemplin que l'oci pot ser molt divers".

A més, com en altres ocasions, hi haurà 4 propostes participatives en les quals l'alumnat serà el protagonista: La cantata Infantil (un concert que participat l'alumnat de 2n de primària), Cantània (un concert participatiu amb alumnes de cicle superior), Scrooge (versió musical del conte nadalenc de Charles Dickens amb alumnes de cicle superior i 1r d'ESO) i el Mapa del Ball (un projecte per promoure el llenguatge del moviment i la dansa a l'alumnat d'ESO).

Finalment, Pilar Gorina (PSC Sant Cugat), ha assenyalat la força de l'educació com a agent de cultura: "No podem concebre l'educació sense l'art, ja que si volem treballar competències de vida, moltes esdevenen de les arts escèniques. És per això que Escoles a escena ens ajudarà a gaudir d'aquestes arts, i és que gaudir és educar i saber estar i anar al teatre també és educar".

Programació d'Escoles a escena

Les 11 propostes escollides per a Escoles a escena inclouen els valors afegits que després o abans de l'espectacle es podran treballar dins de l'aula, i és que cada proposta escènica vindrà complementada per una guia didàctica que facilitarà a l'alumnat la comprensió de valors transmesos com la lleialtat, le gestió de les emocions o el tema de l'adopció. Aquests són els espectacles:

  • Escoles bressol (2 anys): Natanam (dansa contemporània)
  • Cicle infantil: Història d'un mitjó (teatre d'objectes), Les aventures del lleó vergonyós (titelles i música), La faula de l'esquirol o Kàtia.
  • Cicle mitjà: Pirates, bruixots i altres bitxos (música en format concert) o Camí a l'escola
  • Cicle superior: Absurd (circ)
  • 1r i 2n ESO: Flow
  • 3r i 4t ESO: Píndoles (teatre breu)
  • Batxillerat i cicles formatius: Encara hi ha algú al bosc (teatre de text)

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem