Les santcugatenques Gina Estapé i Chloé Sucrée: "És una prioritat menjar bé"

La Sala El Siglo del Mercantic ha acollit la presentació dels llibres 'Deliciosament Cícliques', de Gina Estapé, i 'Biotiful Moments', de Chloé Sucrée

El TOT Sant Cugat, amb la col·laboració de la Llibreria Alexandria i el patrocini d'Amat cultura, estrena el cicle de presentacions literàries per partida doble amb Deliciosament Cícliques, de Gina Estapé; i Biotiful Moments, de Chloé Sucrée. La presentació ha estat aquest dimarts 24 de gener a El Sigo, presentada per la directora del TOT Sant Cugat Laura Grau.

Tots dos llibres parlen sobre alimentació saludable i de quina manera afecten el benestar físic i mental. Les dues santcugatenques coincideixen que els seus llibres van dirigits a tota mena de públic perquè “és una prioritat menjar bé i es tracta d’un bé comú”.

Les escriptores santcugatenques Gina Estapé i Chloé Sucrée presenten els seus respectius llibres. FOTO: Bernat Millet.

Gina Estapé, nutricionista i dietista, ha afirmat que “no pots obligar a una persona a menjar d’una manera, ha de sortir d’un mateix”. En el seu llibre, Deliciosament Cícliques, explica com funciona el sistema hormonal femení i com és possible adaptar l'alimentació a les diferents fases del cicle menstrual. A més, comparteix 66 receptes saludables. "El nostre cicle ens pot donar moltes pistes del nostre estat de salut" ha afirmat Estapé, i d'aquesta manera "ajuda a aportar els nutrients necessaris al nostre cos".

Chloé Sucrée, fotògrafa i fundadora del blog de cuina vegetariana Being Biotiful, ha expressat que per ella cuinar "és un acte molt generós". Biotiful Moments és el seu quart llibre i, segons ella, el més especial. Inclou 90 receptes que pretenen demostrar que cuinar va més enllà d'un acte quotidià. "Quan cuines deixes entreveure la teva manera de ser" ha afirmat Sucrée.

Llibres 'Biotiful moments' i 'Deliciosamente cíclicas'. FOTO: Bernat Millet.

Llibres 'Biotiful moments' i 'Deliciosamente cíclicas'. FOTO: Bernat Millet.

La directora del TOT i presentadora de l'esdeveniment, Laura Grau, ha preguntat a les influencers sobre algunes de les claus més importants a l'hora de cuinar de manera saludable. "El rebost és molt important, què tens a la nevera" ha explicat Estapé, "és més fàcil cuinar bé si els elements que tens són saludables". D'aquesta manera, si al rebost tenim productes processats, és un "autosabotatge".

La Chloé ha crescut amb problemes intestinals i per això dona especial importància a l'alimentació. Compra aliments de proximitat i alguns dels aliments que mai falten al seu rebost són els llegums, arrossos, quinoa o espècies. Adapta les seves receptes als problemes que pateix i, amb el seu llibre, volia ser un referent per a la gent que pugui trobar-se en una situació similar: "Volia donar a conèixer la meva situació i que la gent es pogués sentir identificada".

Pel que fa als aliments que utilitzen, expliquen que avui dia és fàcil trobar qualsevol cosa i la Gina ha afirmat que "Sant Cugat disposa de molts llocs (on comprar aliments saludables)". La Chloé ha afegit que la gent pensa que no els trobarà i això els suposa una barrera, "però sempre es pot buscar un substitut, aquesta excusa ja no serveix".

A part dels seus llibres, totes dues comparteixen els seus hàbits i receptes a les seves xarxes, on acumulen més de 150 mil seguidos entre les dues i on les podreu trobar com a @myhealthybites (Gina Estapé) i @beingbiotiful (Chloé Sucrée).

La presentació ha finalitzat amb un torn de preguntes del públic i els presents han pogut comprar els llibres exposats per part de la Llibreria Alexandria. Durant la presentació, els assistents han pogut gaudir d'un petit pica-pica saludable de mà de Como Como Foods.

 
Foto de família a la presentació dels llibres de Gina Estapé i Chloé Sucrée                                                                                                  Foto de família a la presentació dels llibres de Gina Estapé i Chloé Sucrée. FOTO: Bernat Millet

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem