S'estrenen els sopars 'De Cantada' combinant música i gastronomia

Clara Ayats i Marcel Marimon han guiat els assistents en un viatge musical entre plats

El sopar ‘De cantada’ s'ha estrenat aquest dimecres, 22 d'octubre a Cal Gausac, amb la primera de les tres sessions d’aquesta edició. Amb Clara Ayats i Marcel Marimon, els assistents han pogut sopar mentre han gaudit de les cançons recuperades del Cançoner Popular de Catalunya, guiats pels músics en una proposta que ha combinat gastronomia i música en un format participatiu.

‘De cantada’ és una iniciativa de la Taverna Cal Gausac, l’Escola de Música Tradicional i Cal Temerari, que ha volgut apropar la música en viu i el cant col·lectiu al context quotidià del sopar. L’objectiu del projecte és el de crear un espai festiu i participatiu on la cultura popular es comparteixi de manera natural, entre plats i converses, sense la formalitat dels escenaris tradicionals.

Durant la sessió, els participants han tingut l’oportunitat de redescobrir cançons tradicionals que han format part del patrimoni musical de Sant Cugat i de Catalunya. Així doncs, els músics han guiat els assistents, indicant-los com unir-se als diferents repertoris i fomentant la participació de tot el públic.

A banda de fomentar el cant col·lectiu, la iniciativa també busca promoure la llengua catalana, recuperar melodies i lletres tradicionals i establir un vincle intergeneracional entre els participants.

Les pròximes cites seran el 19 de novembre, amb Calcetes tradis, i el 10 de desembre, amb Ens quedem en pau.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem