Fem un Museu s'emociona amb Pere Formiguera

La sisena edició del projecte artístic inclusiu del Museu de Sant Cugat s'ha presentat aquest dimarts, 2 de juny, amb l'exposició dels treballs

El Museu del Monestir acull des d'aquest dimarts, 2 de juny, l'exposició de les obres creades en la sisena edició del Fem un museu que enguany porta per nom Emocions. Una mostra que es pot visitar fins al 5 de juliol i que és el resultat del treball fet per dotze parelles artístiques formades per un artista local i un artista procedents de les entitats que conformen la Taula de persones amb discapacitat de Sant Cugat.

El tema tractat en aquesta edició han estat les emocions, i s'ha fet entorn de l'obra de Pere Formiguera. En quest sentit, les parelles han treballat els binomis alegria – tristesa, afecte – fàstic, enuig – por, expectativa – sorpresa, ressentiment – gratitud, i avorriment – esperança.

El resultat, “unes obres que plasmen sentiments”, com apuntava Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, durant la inauguració de la mostra celebrada aquest dimarts, 2 de juny, al claustre del Monestir. Han estat dues de les parelles participants de la iniciativa, Joan i Jaume, i Manoli i Anna, les que han explicat la feina feta. Tot seguit, s'ha pogut visitar la mostra acompanyats pels creadors de les obres.

El projecte

El tema tractat en aquesta edició han estat les emocions FOTO: Artur RIbera

Fem un Museu és una iniciativa culturals dels Museus de Sant Cugat que té com a propòsit principal acostar el món de l'art a col·lectius en risc d'exclusió social. Tot plegat, amb un projecte de creació col·lectiva en què l'art esdevé una plataforma que uneix persones trencant prejudicis

Com en les passades edicions, han participats dotze parelles. Aquestes són Joan Requena i Jaume Montserrat, Elsa Farré i Ona Costas, Emma Tomás i Edu Char, Alberto Luzzatti i Jose Manuel Casteleiro, Margarita i Cèlia Serra, Jose Manuel García i Sílvia López, Antonio Gabin i Ingrid de Manuel, Nataly Aros i Enric Bru, Guillermo Cabanillas i Trini Soto, Paco Rodríguez i Núria Benet, Manoli Moreno i Anna Bertran, i Victoria Mainar i Carme Parellada.

En l'edició del 2015, els participants s'han centrat en l'obra del fotògraf santcugatenc Pere Formiguera, i prenent com a referència les obres de l'artista, han indagat en el món de les emocions.

 
Comentaris

Destaquem