FesCamp surt al carrer a la Floresta

Serà amb la jornada 'Dibuixant la Floresta, construint el barri!' d'aquest diumenge, 22 de maig

Abans de la jornada final del Fescamp, el Festival d'Art, Comunitat i Medi Ambient de Sant Cugat que se celebrarà el dissabte 9 de maig, hi ha previstes una sèrie de jornades públiques per conèixer el procés de treball d'aquesta edició.

La primera serà aquest diumenge, 22 de març, a la plaça de l'Estació de la Floresta. Una jornada organitzada per la Coordinadora d'Entitats el Senglar Cultural i l'artista Cristina Curto que porta per nom 'Dibuixant la Floresta, construint el barri!'.

L'activitat començarà a les 10 hores, és gratuïta i oberta a tots els públics, i consisteix en una jornada de dibuix urbà. Tothom que ho desitgi hi podrà participar fins a les 13 hores, i cal portar bolígrafs, aquarel·les, llapis, quaderns, etcètera.

L'activitat

El projecte 'Dibuixant la Floresta, construint el barri!' és una iniciativa pensada per la Coordinadora d'Entitats el Senglar Cultural i presentada a la convocatòria FesCamps 2015.

La idea de la iniciativa neix del procés transformador que està vivint el barri, que ha implicat i implica canvis urbans importants que aporten unes coses i s'emporten unes altres.

Es tracta, doncs, de treballar la memòria del barri, reivindicar espais que encara hi són, fer conèixer indrets desconeguts i, en definitiva, construir barri a través d'un taller de dibuix en ruta pels espais de la Floresta.

Més propostes

A més de les sessions de treball dels set projectes que s'estan duent a terme en la segona edició del Festival, s'han programat altres jornades públiques.

A Valldoreix, el diumenge 19 d'abril hi haurà l'acció pública del projecte 'Explica el teu Valldoreix'. I el mateix dia, al Bosc de la Serreta, acció pública del projecte 'El bosc Comestible'.

El FesCamp

El FesCamp és un procés de treball comunitari que a través de les pràctiques artístiques col·laboratives promou la reflexió crítica sobre la ciutat difusa de Sant Cugat del Vallès des del punt de vista de la sostenibilitat i el medi ambient.

Té com a objectiu identificar les mancances i oportunitats sostenibilistes del context periurbà, intensificar la cohesió veïnal i les relacions socials, als barris de Mira-sol, La Floresta i Les Planes i la Vila de Valldoreix.

Tots ells, àmbits de Sant Cugat condicionats pel creixement residencial dispers i característics per la relació directa amb el mosaic agroforestal de la cara nord de la serra de Collserola.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem