El festival LUMÍNIC tornarà a omplir Sant Cugat de fotografia

Diverses exposicions d'arreu del món es podran veure a la ciutat

Arriba la tercera edició del LUMÍNIC Festival de Fotografia, que porta una programació amb artistes tant consagrats com emergents, tant a escala nacional com internacional. Serà de l’11 de juny al 17 de juliol i s’hi podran veure fins a 15 exposicions arreu de Sant Cugat

Enguany la cita fotogràfica suma esforços amb Galeries d’Art de Catalunya i portarà el LUMÍNIC a espais expositius de Lleida, Barcelona i Reus.

Fotògrafs internacionals com Laura Wilson, l'obra inèdita de Jose Luis Carrillo, i artistes destacats com JM Ramírez-Suassi, Verónica Losantos o Bigas Luna són alguns dels noms dels 55 artistes que participaran en el certamen.

El festival també comptarà amb taules rodones, conferències i tallers: un de gratuït sobre l'anatomia dels fotollibres, un altre d'enquadernació manual i un tercer en què es produirà un fanzine.

El soci coproductor de LUMÍNIC és l'Ajuntament Sant Cugat. "Els estem molt agraïts i celebrem que segueixin apostant pel festival i per promoure la fotografia a Sant Cugat", expressa un dels fundadors, Bernat Millet, que comparteix la direcció del festival amb els altres dos fundadors: Amanda Bernal i Marc Vidal. "Volem ser el centre neuràlgic internacional de fotografia a la ciutat".

Per primer any, col·laboren també amb l'EMD de Valldoreix, gest que des de l'organització consideren important "perquè dona expansió al festival i es consolida a la ciutat". 

Una de les exposicions del Festival Lumínic. FOTO: Lali Puig

Una de les exposicions del Festival Lumínic. FOTO: Lali Puig 

Diferents punts de vista

En l’edició d’enguany el certamen explora la idea de límit des de diferents perspectives: "el límit de fronteres, els límits mentals que ens imposem...", són alguns dels exemples de Millet.

Alguns espais on s'exposaran les obres seran la rambla del Celler, la Casa de Cultura, l’EMD de Valldoreix, l’Escola de Música del centre o els diversos museus de la ciutat.

Des de l'organització expliquen que sempre han tingut visió internacional, però enguany fan un pas endavant i col·laboren amb fotògrafs argentins amb una obra inèdita produïda per LUMÍNIC, que es podrà veure al Centre d'Art Maristany. També participa del festival l'alemany Ludwig Nikulski, guanyador d'un dels premis que organitza l'entitat durant l'any. La seva obra es podrà visitar al Museu del Monestir.

Millet i Bernal, del Festival Lumínic. FOTO: TOT Sant Cugat

Millet i Bernal, del Festival Lumínic. FOTO: TOT Sant Cugat

LUMÍNIC, més que un festival

"El LUMÍNIC neix per defensar la fotografia i democratitzar la cultura", diu Millet. "No només organitzem el festival, també tenim un projecte amb l'INS Leonardo da Vinci, on fem classes als alumnes per incentivar la creativitat i interès per la fotografia al jovent". Es podran veure les seves obres a la Biblioteca de Gabriel Ferrater.

Com a editorial, l'organització també ha produït dos llibres de fotografia nous: BRIANS. Dones Invisibles, de Camila Oliveira Los Hijos del Ciervo, de Jose Luís Carrillo. Aquestes obres també es podran veure durant el festival a Sant Cugat.

Una exposició del Festival Lumínic. FOTO: Ferran Mitjà

Una exposició del Festival Lumínic. FOTO: Ferran Mitjà

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem