Arrenca el Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat

La 22a edició coincideix amb la celebració de l'Any Ferrater

Gabriel Ferrater protagonitzarà la 22a edició del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat, que tindrà lloc del 13 al 28 d’octubre amb una trentena d’activitats. Aquest dijous, s'inaugura el festival amb l'espectacle' Vull subornar la joventut'. un monòleg ferraterià amb Pol López escrit per Andreu Gomila.

Així doncs la inauguració, al Teatre-Auditori, acollirà un monòleg d’homenatge a Gabriel Ferrater a partir de les seves paraules. Gabriel Ferrater va ser, sens dubte, una de les figures clau de la literatura catalana del segle XX, per la qual va passar-hi com un huracà. Va escriure només de 1958 a 1963, prou temps per manufacturar tres llibres de poemes que provocarien un daltabaix estètic. Quan ja no es dedicava a la poesia, va poder parlar-ne amb distància i passar comptes amb ell mateix i el seu temps. En aquesta obra interpretada per un sol actor, Pol López, veurem de prop qui va ser Ferrater, què pensava d'ell, de la poesia, de la seva obra i del seu país. Tot a través de les seves paraules, representades a manera de confessió, com si fossin les últimes que el poeta ens llega.

El Festival

L’objectiu del festival és fer reviure la figura del poeta, coincidint amb el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort i la celebració de l’Any FerraterPARAULA. POESIA. FERRATER! és el lema del festival, que se celebra a la ciutat on Ferrater va viure de 1965 a 1972.

Sant Cugat li dedica una mirada de 360 graus, ja que s’abordarà la seva figura, cabdal a la literatura del segle XX, des de diferents òptiques: recitals dels seus poemes, espectacles on prendrà vida, exposicions, taules rodones, conferències o passejades. Una immersió total a la seva obra.

L’Any Ferrater commemora els 100 anys del seu naixement i el 50 aniversari de la seva mort

El programa inclou el muntatge Vull subornar la joventut, que donarà tret d’inici al Festival, la pel·lícula Gabriel Ferrater. Poesia en imatges, de JR Armadàs, la Nit de Poesia del 15 d’octubre i la Cloenda de l’Any Ferrater del 22 de novembre.

Programació de la primera setmana del Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat 2022

Consulta aquí el programa complet

- Dijous 13 - 20 h. 'Vull subornar la joventut'. Lloc: Teatre-Auditori 

- Divendres 14 - 19 h. Conferència: ‘El poeta Gabriel Ferrater i les arts plàstiques’. Lloc: Casa Aymat (Anul·lat per causes alienes a l'organització)

- Dissabte 15 - 18 h. Taula rodona: ‘Joan Fuster: país, complicitats, paraules’. Lloc: Cal Gerrer

- Dissabte 15 - 19:30 h. Nit de Poesia: ‘No diré res de mi’. Lloc: Monestir

- Dissabte 15 - 22 h. ‘Poeta de guàrdia’. Lloc: La Unió

- Diumenge 16 - 12 h. 3a Festa poètica @versdonadona2. Lloc: L’Ateneu

- Dilluns 17 - 19 h. Enraonar: ‘La poesia de Gabriel Ferrater’, amb Maria Callís Cabrera. Lloc: Casa de Cultura

- Dilluns 17 - 19 h. Exposició: ‘Gabriel Ferrater i jo’. Lloc: Biblioteca Central

- Dilluns 17 - 20 h. ‘Diàleg amb el poeta Josep Maria Fulquet’. Lloc: Club Muntanyenc

- Dimarts 18 - 20 h. ‘Planeta Ferrater’. Lloc: Biblioteca Central

- Dimecres 19 - 19 h. Presentació de llibre: ‘El Caire Formentera’. Lloc: Cafè Auditori

- Dijous 20 - 20 h. Música de petit format: ‘10 maneres de viatjar sense bitllet’, amb Jules. Lloc: Bar Bocamoll

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem