La Flama del Canigó torna a encendre una nit de Sant Joan diferent

Òmnium Sant Cugat ha tornat a portar la Flama a la ciutat, enguany sense revetlla

La Flama del Canigó ha tornat a encendre la nit de Sant Joan a Sant Cugat del Vallès. Enguany, però, ho ha fet de manera diferent, ja que la situació generada per la Covid-19 ha obligat a suspendre la revetlla i la tradicional festa de rebuda amb les actuacions de les entitats de cultura popular i tradicional i l'encesa de la foguera.

Amb tot, Òmnium Sant Cugat, organitzadors de l'acte a la ciutat des de fa 15 anys, no ha volgut renunciar a la celebració de la festa que simbolitza la unitat dels Països Catalans. Així, després de rebre la Flama a Sant Quirze del Vallès, l'han portat a la ciutat, on han estat rebuts per l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, a l'Ajuntament de la ciutat.

Relleu a Sant Quirze. FOTO: Òmnium Sant Cugat

Relleu a Sant Quirze. FOTO: Òmnium Sant Cugat

 

Ingla, ha agraït a Òmnium la seva tasca per "preservar aquesta tradició de germanor entre tots els pobles dels Països Catalans", i lligant-ho a la realitat del nostre temps "lligant-ho a la situació que estem vivint", fent referència al reconeixement que l'entitat ha fet dedicant als sanitaris i a la implicació personals de cada ciutadà en el manifest d'enguany.

Des d'allí, la comitiva s'ha desplaçat fins a la plaça de l'U d'Octubre, des d'on enguany s'ha distribuït la Flama a tots aquells que se l'han volgut emportar a casa per celebrar les seves revetlles particulars.

Un cop allà, la Dra. Pla (qui fa 15 anys que fa el darrer relleu que porta la Flama a Sant Cugat) ha posat la veu al manifest d'enguany, que ha recordat el treball col·lectiu que suposa fer arribar la Flama arreu dels Països Catalans. "Un projecte que demostra com és aquest país; un país que té la seva principal fortalesa en la gent que el conformem", ha dit, afegint que "ho hem vist també aquests darrers mesos en la manera com hem afrontat la pandèmia, tothom assumint el seu paper, la seva part de responsabilitat individual i col·lectiva".

La previsió era repartir uns 150 fanalets. FOTO: C.Caballé

La previsió era repartir uns 150 fanalets. FOTO: C.Caballé

"Enguany aprofitem aquest moment de l'encesa de la Flama a cada racó del país no només per reivindicar la unitat de la llengua i la lluita pels drets i les llibertats dels països catalans, sinó també per recordar totes aquelles persones que ja no hi són i que trobem i trobarem a faltar", han dit, destacant el paper de totes aquelles persones que mantenen viva la Flama que "passi el que passi, no s'apaga mai".

Tot seguit, i sempre mantenint les distàncies de seguretat, aquelles persones que ho han desitjat han pogut recollir el seu fanalet per portar la Flama a casa, a més de poder adquirir el conte de la Flama editat enguany.

Voluntaris que fan possible l'arribada de la Flama. FOTO: C.Caballé

Voluntaris que fan possible l'arribada de la Flama. FOTO: C.Caballé

Jaume Angerri, president d'Òmnium Sant Cugat, ha destacat la singularitat de l'acte d'enguany, "un any que ho hem hagut de fer diferent per tota la prevenció de salut pública, però amb la voluntat que qui vulgui emportar-se la Flama del Canigó a casa, ho pugui fer". Igualment, es farà arribar a casa també als socis més grans de l'entitat.

Pel que fa a la celebració del 15è aniversari, Angerri ha explicat que "l'any que ve farem com els Diables, que sempre ens ajuden, i que ens han dit que l'any que ve celebraran el 30+1, i nosaltres també farem el 15+1, i la farem grossa...". Així, s'ha mostrat satisfet per la rebuda de la iniciativa tots i els canvis, preveient que, durant les dues hores i mitja que durava l'activitat, es reparteixin aproximadament els 150 fanalets de cada any.

Qui ho ha desitjat, s'ha pogut emportar la Flama a casa. FOTO: C.Caballé

Qui ho ha desitjat, s'ha pogut emportar la Flama a casa. FOTO: C.Caballé

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem