Fotografies d'autor a la Casa de Cultura

La mostra recull les obres guanyadores del primer Concurs Memorial Pere Formiguera i obres de fotògrafs santcugatencs

La Casa de Cultura de Sant Cugat acull des d'aquest dimecres, 18 de març, l' de les obres guanyadores del primer Concurs Memorial Pere Formiguera organitzat per Sant Cugat Photo. Un concurs que destaca, a més de per la qualitat de les imatges guanyadores, pel gran volum de participants.

En total, s'hi han presentat 2.507 fotografies, de 479 autors de 44 països diferents. Els premis del concurs també s'han lliurat aquest dimecres a la Casa de Cultura. En total, s'han premiat 9 obres, tres en cadascuna de les categories del concurs: Monocrom, Color i Creativa.

Ramon Poca, president de Sant Cugat Photo, ha agraït el suport rebut per part de l'Ajuntament de Sant Cugat i la col·laboració dels fotògrafs santcugatencs. Igualment, ha explicat que l'exposició, que es pot veure fins al 19 de maig, es divideix en quatre parts.

En primer lloc, es poden veure imatges captades per fotògrafs santcugatencs. En total,46 fotografies, dos de cada un dels 23 autors. En una segona part es poden veure les imatges guardonades al concurs fotogràfic. A més, es projecta un vídeo que recull les imatges finalistes del concurs, i hi ha una vitrina amb la col·lecció de càmeres antigues de Josep Maria Garí.

Els premiats

Raul Villalba recollia la medalla d'or de la categoria creativa de mans de Ramon Poca. FOTO: Artur Ribera

De les 2.507 fotografies participants en el concurs, el jurat n'ha premiat 9. Tres en cada categoria, amb medalla d'or, plata i bronze.

Categoria Monocrom

  • Medalla d'or - Eduard Francés Sanchís (Espanya) - “Enfarinats”
  • Medalla de plata – Antonio Aragon Renuncio (Espanya) - “Paraíso II”
  • Medalla de bronze – Landes Anton (Alemanya) - “Crime

Categoria Color

  • Medalla d'orVladimir Proshin (Rússia) - “On the river
  • Medalla de plata – Pili Garcia Pitarch (Espanya) - “Les nines de la mar”
  • Medalla de bronze – Yvon Buchmann (França) - “On the roof of the Opera of Oslo”

Categoria Creativa

  • Medalla d'orRaul Villalba (Argentina) – Lady bird
  • Medalla de plata – Mikhail Bondar (Ucraina) - “Attachment to the Sea - 10”
  • Medalla de bronze – Mirsad Mujanovic (Bòsnia i Hercegovina)

Els autors santcugatencs

La exposició presenta 46 obres d'autors santcugatencs. FOTO: Artur Ribera

L'exposició es completa amb un recull d'obres d'autors santcugatencs. Entre ells, el fotògraf del TOT Sant Cugat, Artur Ribera.

En total, exposen 23 autors: Jaume Cifuentes, Andreu Garrell, Tony Martín, Albert Torq, Francesc Aynes, Jaordi Mestres, Jordi Prades, Gerardo Mosqueda, Cesc Gudayol, Pedro M. Salles, Ignasi Moya, Josep M. Garcia “Sefo”, Ramon Poca, Josep M. Garí, Ramon Girona, Antoni Figueras, Martín Vives, Trini Canals, Joan Pardina, Rosa Cristòfol, Joan J. Bayot, i Ricard Martínez.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem