Els Gausacs frisen en la seva Diada de la Llotgeta, el relleu a la Diada de Sant Cugat

En aquesta estrena, els Castellers de Sant Cugat han estat acompanyats pels Castellers de Sabadell i els Minyons de Terrassa

Els Castellers de Sant Cugat estrenen la Diada de la Llotgeta, que agafa el relleu a la Diada de Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Els Castellers de Sant Cugat han estrenat la seva Diada de la Llotgeta, una diada que arriba per agafar el relleu a la Diada de Sant Cugat i que s'ha celebrat a la Llotgeta del Monestir, el dissabte 16 de juliol. En aquesta primera edició, els Gausacs han estat acompanyats dels Castellers de Sabadell (Saballuts) i els Minyons de Terrassa, els quals no han volgut faltar en la seva cita amb els santcugatencs.
 


D'aquesta manera, la Llotgeta del Monestir s'ha omplert de camises verd-Collserola, que juntament amb egarencs i sabadellencs, han aconseguit fer un ple en l'espai. Tomàs Baldi, cap de colla dels Castellers de Sant Cugat, ha explicat la decisió de canviar de diada: "Teníem ganes de donar-li un toc diferent en un espai més tancat com la Llotgeta. Estem molt contents, hi ha hagut molt caliu, molt bon públic i molt bones colles".


Pel que fa als castells, els Gausacs han descarregat un 4d8, un 2d7 i un 5d7, mentre que els Minyons de Terrassa han descarregat un 4d8, un 2d7 i un 3d8 i els Saballuts un 4d8, un 4d7 amb agulla i un 5d7. "És la 4a ocasió que ajuntem el 4d8 i el 2d7, 2 castells que ens donen un nivell tècnic que ens ha de portar a fer un pas endavant en el futur, un futur en el qual esperem comptar amb un 3d8, el qual ja estem treballant. Tot i repetir aquests 2 castells, hi ha hagut canvis en les posicions de pom, tronc i pinya, el qual ens permetrà que més castellers puguin sumar-se en castells més grans" ha sentenciat Baldi.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem