Gemma Pellissa publica 'Glopades de riu'

L'escriptora santcugatenca, nascuda a Tortosa, recull en el seu primer lliure diferents contes al voltant del riu Ebre

El primer llibre de Gemma Pellissa ja es pot trobar a les llibreries santcugatenques. És Glopades de riu, un recull de contes que està situat en un poble de les Terres de l'Ebre, d'on prové l'escriptora, actualment resident a Sant Cugat.

El llibre l'edita Voliana Edicions, i es presentarà al juliol a la ciutat, amb data encara per definir.

Com explica Gemma Pellissa Prades, l'autora, “Glopades de riu és un recull de contes que transcorren en un poble marcat pel pas del riu. L’Ebre és un dels protagonistes del llibre, que no es deixa qualificar com a mer escenari de les històries, sinó que esdevé còmplice o botxí dels personatges”.

I és que “el paisatge és un dels fils conductors del recull. Així, tot i que els relats es presten a ser llegits independentment l’un de l’altre, hi ha ressons, símbols, lligams clars entre ells que fan que en alguns casos es pugui reconstruir la vida dels personatges a partir de les instantànies que ens en mostren diferents contes”.

Un llibre escrit des de la distància que “no pretén ser un retrat fidel d’un poble —no obstant els referents geogràfics—; més aviat correspon a una mirada interior, que arrela en les associacions que estableixo amb una etapa concreta, la infantesa”.

L'autora, tortosina, és doctora en llengua i literatura catalana i actualmen treballa com a investigadora a la Universitat de Harvard. Ha guanyat premis literaris i ha participat en diverses obres col·lectives, a més de publicar en revistes com Núvol o La lluna en un cove. Aquest és el seu primer llibre.

 
Comentaris

Destaquem