Gerard Vergés, poeta tortosí, és el convidat d'honor al Festival de Poesia

L'onzena edició del certamen se celebrarà del 16 al 23 d'octubre a diferents ubicacions de Sant Cugat

El Festival de Poesia de Sant Cugat, que enguany arriba a l'onzena edició, comptarà amb Gerard Vergès com a poeta d'honor. El Festival se celebrarà a la ciutat del 16 al 23 d'octubre i s'inaugurarà amb un homenatge al poeta ebrenc.

La inauguració del Festival tindrà lloc el 16 d'octubre a les 12 hores al Teatre-Auditori Sant Cugat. A l'acte hi serà present el poeta tortosí qui rebrà un homenatge en el que l'actor Jordi Bosch recitarà alguns dels poemes de Vergés, i Montse Castellà i la Factoria Mascaró (també ebrencs) li dedicaran un muntatge que porta per títol Lo meu poble.

El Festival
Quan? del dia 16 al 23 d'octubre. Durant set dies, diferents llocs de la ciutat acullen poetes, pensadors, músics, actors i actrius, tant de Sant Cugat, com de la resta del territori català.

Podreu consultar aquí la programació completa a partir del dia 4 d'octubre. I la pàgina del festival al facebook, o bé el #poesiastc al Twitter.

El poeta d'honor
Gerard Vergès va néixer a Tortosa al 1931. És escriptor, farmacèutic i professor universitari. Ha estat guardonat amb diferents distincions, entre elles, el Premi Carles Riba de poesia pel seu primer recull L'ombra rogenca de la lloba (1981) i el Premi Josep Pla de Narrativa per Tretze biografies imperfectes (1986).

Al 1994 va ser guardonat amb el Premi de la Crítica Serra d'Or de traducció poètica per Tots els sonets de Shakespeare (1993), i ha estat reconegut amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, al 1997, i la Medalla d'Or de la Ciutat de Tortosa, al 2009.

 
Comentaris

Destaquem