El Govern sobre La Unió: entrada aviat, dissolució del Consorci i propietat horitzontal

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha assegurat que s'acordarà una "propietat horitzontal" del nou teatre entre La Unió i l'Ajuntament, sense especificar percentatges

El Govern municipal ha assegurat que La Unió Santcugatenca podrà tornar ben aviat al nou teatre, després de 5 anys fent les seves activitats en diferents equipaments municipals o d'altres entitats. Així mateix, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha anunciat l'inici de la dissolució del Consorci entre consistori i entitat, existent des del 2017; i que el nou edifici serà de propietat horitzontal, sense especificar, però, els percentatges.

Entrada al nou teatre i finalització de les obres

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha assegurat que ja "està tot a punt perquè La Unió pugui entrar al nou teatre", afirmant que "és una gran notícia". Ingla també ha explicat que "paral·lelament a l'entrada de La Unió en el nou teatre, es va avançant en la finalització de les obres", i la Junta de Govern aprovarà el pròxim dimarts el projecte executiu. Un projecte de 2 Milions d'euros que es calcula que estigui enllestit en 2 anys.

L'entrada en el nou teatre, però, depèn d'un pas previ, i és que cal aprovar-ho a través d'un Consell General del Consorci, que l'Ajuntament preveu celebrar durant el mes de novembre, "com més aviat millor".

Un Consell General en el qual no només s'aprovarà l'entrada de La Unió a l'edifici, sinó també l'encàrrec del manteniment i la neteja de l'edifici a l'Ajuntament: "No suposa cap cost econòmic per a l'entitat", ha explicat Ingla.

Inici de la dissolució del Consorci, per què s'arriba a aquest punt?

A més, en aquest Consell General també es tractarà sobre l'inici de la dissolució del Consorci: "Des del primer dia que aquest Govern va començar a liderar l'Ajuntament, hem tingut l'objectiu de conèixer la viabilitat del Consorci", ha iniciat Ingla. En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que el darrer Consell General del Consorci "ja no va avançar, perquè l'interventor i la secretària de l'Ajuntament van advertir que tenien dubtes de la viabilitat del Consorci".

Així, Ingla ha assenyalat que, a partir del moment en què l'anterior Govern va rebre aquest advertiment, "va aparcar el tema com si no passes res". Un cop va entrar el nou Govern, segons l'alcaldessa, es van trobar amb "impediments" i van "encarregar els corresponents informes econòmics i jurídics per conèixer la viabilitat del Consorci", el gener del 2019.

"Confirmen la inviabilitat del Consorci i la necessitat de liquidar-lo"

Uns informes que "confirmen la inviabilitat del Consorci i la necessitat de liquidar-lo" i que van ser traslladats a La Unió el setembre del 2020: "Entremig, les reunions formals i informals amb l'entitat han estat constants per tal d'avançar", ha apuntat Ingla.

A més, ha assenyalat que la Fiscalia va demanar informació referent a aquest Consorci, i que va ser entregada: "Parlem d'una inversió, avui dia, de 5 milions d'euros de diners públics".

I és que Ingla ha assegurat que "l'entitat està patint tota la mala gestió i deixadesa" de l'antic Govern, i ha argumentat que "una entitat que és referent i història de la cultura de la nostra ciutat no s'ho mereix".

Una nova fórmula: propietat horitzontal 

Després de verificar la inviabilitat del Consorci, "calia buscar una nova fórmula jurídica per garantir el dret de la propietat que li correspongui a l'entitat sobre aquest nou equipament", com ha assenyalat l'alcaldessa.

Un instrument jurídic que s'ha de basar, segons el Govern municipal, en "una propietat horitzontal, entre l'Ajuntament i l'entitat de l'equipament". Pel que fa a l'activitat cultural, l'instrument escollit seria un conveni.

"Mai hem posat aquesta opció damunt la taula"

En aquest sentit, La Unió Santcugatenca va afirmar en roda de premsa que la proposta de l'Ajuntament per aquesta propietat horitzontal era del 77% propietat de l'Ajuntament i el 23% restant de l'entitat. Una roda de premsa en la qual també es va apuntar la possibilitat que l'Ajuntament es quedés el 100% de la propietat: "Mai hem posat aquesta opció damunt la taula", ha comentat l'alcaldessa.

Més info: La Unió denuncia "impediments per tornar a la seu" i "excuses" de l'Ajuntament

Uns percentatges que no ha confirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha assegurat que encara no estan decidits, i que primer caldrà veure com es dissol el Consorci: "Això ho haurem de decidir quan acabi el procés", ha dit.

En definitiva, una proposta que serà enviada a La Unió abans de celebrar el Consell General, perquè la junta directiva la faci arribar als seus socis i sòcies.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem