Els Grabals es fan sentir en el 25è aniversari dels Gausacs per Sant Ponç

Tot i no poder fer castells, l'entitat santcugatenca ha sortit al carrer per celebrar el seu quart de segle amb música i activitats infantils

Els Castellers de Sant Cugat han celebrat el seu 25è aniversari en la Diada de Sant Ponç, el diumenge 16 de maig a la plaça de l'Om, una festivitat en la qual no s'han pogut veure castells, però que els Grabals, els titelles i un nou gelat de l'entitat han estat els protagonistes. La colla, fundada el 1996, ha hagut de viure un 25è aniversari atípic a causa la Covid-19, però que no ha estat impediment perquè els camises verdes sortissin al carrer.

Escoles coeducatives; Titelles. Foto: Bernat Millet.


Així ho ha explicat Rafa de Araoz, responsable de l'àrea social i membre de la Junta Directiva: "És el nostre 25è aniversari i ho havíem de celebrar. És per això que vam decidir fer-ho en 2 parts: una, aquest any, i l'altre, més endavant, amb els mateixos castells. Tot i això, els Grabals són una part vital de la colla, ja que sense ells no podria haver-hi castells, i hem cregut que era un bon moment per donar-los el protagonisme que mereixen. A més, estem preparant altres activitats de rècord dels 25 anys, com el primer 4d8 que vam carregar".

 
Els Grabals han estat els protagonistes de la Diada de Sant Ponç dels Castellers. FOTO: Bernat Millet

Els Grabals han estat els protagonistes de la Diada de Sant Ponç dels Castellers. FOTO: Bernat MilletD'aquesta manera, les gralles i els tabals dels Castellers de Sant Cugat han estat els protagonistes d'aquest 25è aniversari amb un concert a la plaça de l'Om. A més, amb col·laboració de la gelateria Pros, l'entitat santcugatenca ha creat un gelat per l'ocasió i n'ha presentat un de nou, de te matcha, en honor el verd Collserola. El punt final de la celebració ha estat En Maginet tap de bassa una obra de teatre de la Companyia Peus Grossos per acostar el món casteller als nens i nenes de Sant Cugat.

El gelat que els Castellers de Sant Cugat han preparat per a l'ocasió. FOTO: Bernat Millet

El gelat que els Castellers de Sant Cugat han preparat per a l'ocasió. FOTO: Bernat MilletEsther Madrona, tinenta d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha valorat que les entitats tornin a sortir al carrer: "Tot el que sigui començar a caminar cap a una nova normalitat i aconseguir que la cultura prengui les places i els carrers és molt important. A més, les entitats s'estan adaptant a la situació i així ho han demostrat els Castellers, que tot i no poder fer castells, han demostrat les ganes i la voluntat de seguir amb la cultura popular".

 
Comentaris

Destaquem