Aquest és l'horari de Sant Antoni i el recorregut de la Rua dels Tres Tombs

Si la pandèmia ho permet, ja estan confirmats els horaris de la festa de Sant Antoni i el recorregut de la rua de diumenge

Tornen les activitats per Sant Antoni a Sant Cugat i ja s'ha fet públic el programa. Dilluns 17 de gener tindrà lloc la Trobada de banderes a la plaça de Barcelona a les 08:30 h. A les 9 h es farà l'Ofici Solemne al Monestir de Sant Cugat i a les 10 h, en sortir de l'església, es repartiran els panets beneïts de Sant Antoni. Aquella mateixa tarda, a les 19 h, es presentarà el vídeo de la festivitat de 2021 a la Casa de Cultura.

La festa es reserva pel cap de setmana. Dimecres 19 de gener a les 19:30 h es presentarà a les oficines del TOT Sant Cugat la restauració de la imatge de Sant Antoni Abat, feta per en Grau-Garriga. Dissabte 22 es farà un vermut i un concert a les 12 h a la plaça de Barcelona i a la tarda, a les 18:30 h, tindrà lloc la cercavila de Foguerons a la plaça del Monestir. A les 19 h s'encendran els foguerons finalment a la plaça de Barcelona i s'entregaran les banderes als banderers, que enguany seran els Castellers de Sant Cugat. Tot seguit, les entitats de la cultura popular de Sant Cugat faran el lluïment. Seran els Diables, Trabucaires, Caparrots, Geganters i l’Entitat Sardanista. En acabar, si les mesures de Covid ho permeten, es durà a terme el sopar popular. Per amenitzar el sopar, hi haurà un concert de música de taverna  amb Julivert a la mateixa plaça.

L'endemà, diumenge 23, Sant Cugat es llevarà amb l'esmorzar del traginer a les 9 h al parc de Ramon Barnils per començar la Rua dels Tres Tombs a les 11 h a l'avinguda de Pla del Vinyet. La rua anirà acompanyada de la Banda de Música Sant Llorenç La Galera i està previst que acabi a les 13 h a la plaça de Barcelona. Mentrestant, a la mateixa plaça hi haurà vermut i animació infantil amb Jordi Tonietti des de les 11:30 h. Durant la rua, a la 12 h tindrà lloc la Benedicció dels animals al passeig de Francesc Macià.

Aquestes activitats, organitzades per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat i l'Ajuntament de Sant Cugat, aniran acompanyades tot el cap de setmana del Mercat de Traginers a la plaça de Barcelona, que oferirà cervesa artesana, vins, formatges, embotits i Tortell de Sant Antoni.

Una de les altres novetats d'enguany és que, a partir de l’exposició realitzada el 2021, l’Ajuntament ha encarregat una recerca sobre la història de la Festa a l’historiador local Joan Troyano, amb l’objectiu de presentar-ne el resultat el 2023 coincidint amb el 150è aniversari de la Festa a Sant Cugat.

Recorregut de la Rua dels Tres Tombs

11 h: Sortida des de l'avinguda de Pla del Vinyet
Passeig de Domènech i Montaner
Rambla del Celler
Avinguda de Cerdanyola
Carrer de la Creu
Passeig de Francesc Macià
Carrer de Salvador Espriu
Carrer d'Abat Armengol
Passeig de Francesc Macià
12 h: Benedicció dels animals al passeig de Francesc Macià
Rambla del Celler
Carrer de Sant Bonaventura
Carrer de Valldoreix
Carrer de Sant Antoni
13 h: Arribada a plaça de Barcelona

Recorregut de la Rua dels Tres Tombs. FOTO: Ajuntament

Recorregut de la Rua dels Tres Tombs. FOTO: Ajuntament

Afectacions al trànsit

La Rua dels Tres Tombs afectarà diumenge 23 la mobilitat al llarg del recorregut. Entre les 11 i les 14 hores hi haurà talls en la circulació de vehicles, que també afectarà les línies de bus urbà i interurbà.

L’Ajuntament aconsella no deixar aparcat cap mena de vehicle en els carrers per on passa la rua.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem