"Invertirem 600 mil euros en la recuperació de Can Quitèria"

La subvenció de l'AMB s'anava a destinar a recuperar tant Can Quitèria com la Villa Felisa. L'alcaldessa veu prioritari projectar esforços en un de sol

El condicionament de la masia Can Quitèria per poder-la convertir en el museu-fundació Grau-Garriga està més a prop. "Destinarem els 6000.000 euros de subvenció atorgada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a desenvolupar el projecte de Can Quitèria". L'alcaldessa Mercè Conesa confirma que l'Espai Grau-Garriga és prioritari, ja que, com ha explicat al TOT Sant Cugat, "considerem que és més important recuperar primer l'edifici situat al centre de la ciutat, que fa molts anys que està buit, i el volem mantenir, que destinar-ho a la Villa Felissa".

Pausa al Museu de les Matemàtiques
En un principi, aquesta subvenció, que ja ha arribat per part de l'AMB, s'havia de fraccionar per invertir 300 mil euros a cada un dels dos projectes: Condicionar la Villa Felisa, on està la Policia Local, per fer-hi el museu de les Matemàtiques de Catalunya, i el museu Grau-Garriga, a Can Quitèria.

D'aquesta manera, el projecte museu de les Matemàtiques queda aturat, tot i que Conesa continua pensant que "hi seguim treballant, però pot esperar".

L'alcaldessa no ha dit terminis d'inici d'obres, ja que primer s'ha de fer l'actuació arquitectònica i després definir els usos amb la taula de participació.

En l'últim consell de barri del Centre-Oest, Joana Barbany, Regidora de Comunicació, ja va avançar i va dir que la inversió aniria a sumar esforços per un únic projecte.

El projecte de Can Quitèria
El procés de recuperació de la masia passa per arreglar la teulada i l'estructura interior. Més tard, ja es podran començar a posar els fonaments de l'espai Grau-Garriga, la futura fundació dedicada a l'artista més internacional de la ciutat mort a la ciutat d'Angers, França, ara fa tres anys i amb un llegat artístic molt important. El centre vol ser un espai dedicat a l'obra, però també un centre viu amb exposicions temporals i molt vinculat al Museu del Tapis de la Casa Aymat.

L'artista
Grau-Garriga (Sant Cugat 1929-2011 França) va ser format artísticament a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i a Llotja. Va conrear diverses tècniques com la pintura, el dibuix, el gravat, la pintura mural, l’escultura; però va ser en l’àmbit del tapís on es va convertir en un artista reconegut internacionalment. Grau-Garriga va realitzar unes 150 exposicions per museus i sales d’arreu del món, com a Miami, Mèxic, Caracas, París, Nova York, Houston, São Paulo...

L’any 1985 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el 1990 el govern francès li va atorgar la insígnia de Chevalier de les Arts et des Lettres. Va ser director i un dels impulsors de l’Escola Catalana del Tapís (Casa Aymat) per on van passar els millors artistes catalans del moment: Miró, Tharrats, Tàpies, Subirachs, Cuixart, Ràfols-Casamada, Muxart i Guinovart, entre d'altres. Grau-Garriga va viatjar per molts racons del món, com Nova York, París (on va aprendre la tècnica del tapís medieval i contemporani), Mèxic, Xina o Àfrica; on va divulgar el tapís i va ensenyar alhora diferents tècniques artístiques. La ciutat li va concedir la Medalla d'Or el 2012.

 
Comentaris

Destaquem