J. Puigdefàbrega guanya el premi de poesia Sant Cugat en memòria de Gabriel Ferrater

L'autor, nascut a Saragossa, ha estat reconegut per la seva obra 'Deshora'

El poeta Joan Puigdefàbrega ha estat el guanyador de la 15a edició del premi de poesia Sant Cugat en memòria de Gabriel Ferrater amb l'obra Deshora. El premi, organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, compta amb una dotació econòmica de 7.250 euros i inclou la publicació i la distribució de l'obra per part d'Edicions 62. A més, el poeta ha rebut una escultura de Pep Codó.

L'edició impresa de Deshora es presentarà el 15 de maig durant l'acte on es lliuraran els premis del 19è concurs literari Gabriel Ferrater per a centres de secundària.

Durant l'acte d'entrega del premi, celebrat aquest divendres, 10 de març, a l'Hotel Neri de Barcelona, un dels membres del jurat, el poeta i escriptor Jordi Cornudella, ha destacat sobre l'obra que els versos semblen aplegar-s'hi entorn d'aspectes diferents -la paraula, la natura mineral, arbres i vent, el cos, l'ànima, i els signes que tracem al nostre lloc-, però giren tots al voltant d'un sol eix.

Pel que fa al poeta premiat, Joan Puigdefàbrega (Saragossa, 1967) combina l'oceanografia i l'escriptura. Ha publicat els reculls Antilles (Lleonard Muntaner, 2010) i Casa Nostra (Tinta invisible, 2013). Ha traduït Assaig sobre l'Exotisme, una estètica de la diversitat, de l'escriptor i viatger Victor Segalen (Lleonard Muntaner, 2015). Puigdefàbrega està vinculat a l'art, sobretot a través del Museu de Pintura de Sant Pol, i ha participat amb textos en llibres d'artista i petits catàlegs d'exposicions.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem