Jaume Pla s'acomiada dels escenaris amb una obra de Víctor Alexandre

L'escriptor santcugatenc ha escrit 'Abans que pugi el teló', un homenatge al teatre feta a mida per l'actor més veterà del panorama català

Abans que pugi el teló és l'obra de teatre amb la que l'actor santcugatenc Jaume Pla s'acomiada dels escenaris. Un text escrit a mida pel també santcugatenc Víctor Alexandre que s'estrenarà el 21 de gener de 2016 al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

El projecte es presentava aquest dimarts, 9 de juny, al Cafè Auditori. Un acte en què el regidor de Cultura en funcions Xavier Escura ha remarcat que “és un projecte d'aquells que se'n parlarà, nascut a Sant Cugat, i fet per santcugatencs”.

El text escrit per Víctor Alexandre parteix d'un text publicat al TOT Sant Cugat per Rafa Usero en que deia que l'actor més gran i en actiu del panorama teatral català es mereixia un comiat dels escenaris amb una obra en la que poder-se lluir. “Vaig pensar per què no l'escrivia jo”, explica Alexandre.

Pel que fa a la proposta que es podrà veure a l'escenari santcugatenc, Alexandre explica que “és un monòleg de 70 minuts, tot i que apareix una segona persona puntualment (Salvador Fenollar)”. Amb tot, remarca que “no és un biografia de Jaume Pla, és una ficció, tot i que hi ha algun element real”.

L'obra és un homenatge al teatre, dedicada a Jaume Pla, però que podria fer qualsevol actor”, matisa Alexandre. I és que “és un homenatge a la gent que fa teatre a través de la vida d'un actor que ha dedicat 60 anys de la seva vida al teatre”, afegeix, tot dient que “l'acció transcorre la nit de l'estrena de l'última obra de la seva vida”.

A l'escenari

L'obra s'ha presentat dimarts, 9 de juny, al Cafè Auditori. FOTO: C.Caballé

“Tots, si arribéssim als 87 anys, voldríem estar com Jaume Pla a l'escenari”, destaca Alexandre, qui apunta que el director serà Salvador Fité, “qui coneix Jaume Pla profundament”.

Per Jaume Pla, l'obra “ha estat un acte d'amistat i d'estima”, i en destaca les facilitats que ha posat la ciutat per produir el muntatge. “Ara, el més difícil serà aprendre's tota l'obra!”, ironitzava Pla, qui destacava que “per a mi és un repte, perquè és el meu comiat, però alhora és el meu debut estant una hora i deu minuts sol a l'escenari”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem