Joan Cabré: "Amb la pintura, i l’art en general, gaudeixo”

Sant Cugat ofereix formació artística a tots els nivells, tant de caràcter reglat com tallers lliures per cobrir totes les necessitats. Coneixem algun dels santcugatenc que s'han format en aquests espais

Tot i haver nascut a Barcelona, des dels anys 90, Joan Cabré viu a Sant Cugat. Als seus 70 anys, pinta des de l’any 2005. “Quan em vaig prejubilar vaig poder fer un dels meus antics desitjos: aprendre, en la mesura de les meves possibilitats, a manejar llapis, pinzells, carbonets i pintures”, apunta.

Va començar a estudiar dibuix i pintura a Valldoreix, i després d’un any va continuar la seva formació a Entretallers, al taller de pintura. “La inclinació al dibuix i a la pintura em venia de sempre, i aquesta és la manera d’expressió que més em satisfà”, afegeix.

Amb el temps ha anat evolucionant des de les seves primeres obres, pintures realistes senzilles, fins a la combinació de suports i textures. Actualment, el seu art evoluciona del realisme a l’abstracció, abocant les seves emocions en les seves creacions. Ha aconseguit exposar individualment al Casal de Cultura de Valldoreix, al Club de Tennis i a l’Ateneu Santcugatenc. Col·lectivament també ha exposat al Claustre del Monestir i a l’Escola de Música, entre altres.

“Amb la pintura, i l’art en general, gaudeixo, crec que creixo com a persona, em relaciono amb gent afí, llegeixo, procuro estar al dia i em mantinc en constant activitat física i intel·lectual”, conclou.

Llegiu el reportatge sobre formació artística a Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem