Joan Tortosa presenta el seu llibre sobre Sant Cugat al Claustre

El fill predilecte de la ciutat ha publicat un llibre titulat 'D'allà fins aquí, Sant Cugat a peu de carrer'

Ja hi ha data per a la presentació del nou llibre de Joan Tortosa, fill predilecte de Sant Cugat. La presentació del llibre, titulat D'allà fins aquí, Sant Cugat a peu de carrer, se celebra al Claustre del Monestir el dijous 6 de setembre, a les 19 h. Tortosa, de 89 anys és una persona estretament vinculada amb el municipi i amb la cultura. De fet, encara és oberta l'exposició que repassa la trajectòria de l'escriptor i artista santcugatenc, que pot visitar-se fins a l'11 de setembre a la Sala Capitular del Monestir de Sant Cugat del Vallès.

Més info: L'exposició antològica de Joan Tortosa, al Monestir de Sant Cugat

En el llibre, Tortosa fa un recull històric del desenvolupament de Sant Cugat durant el segle XX i el que portem de XXI. En el moment del seu naixement (1929), Sant Cugat tenia 3.000 habitants. Ara, 89 anys després és una ciutat de 91.000. En aquest sentit, el fill predilecte de la ciutat fa un repàs, a través de la mirada de la seva mirada, però també de diferents personatges del municipi amb qui ha conviscut, del desenvolupament urbà, però també identitari i de costums que ha viscut el municipi.

El TOT Sant Cugat ha parlat amb Tortosa: "Sempre havia pensat que les noves generacions no coneixen l'ambient que hi havia abans al municipi, la identitat que respirava Sant Cugat. La idea d'aquest llibre ja m'havia passat pel cap feia temps i, ara, després de les suggeriments d'amics i familiars l'he escrit", ha explicat el fill predilecte de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem