Jordi A. Jauset publica 'Pero... ¿qué le hace la música a mi cerebro?'

L'escriptor santcugatenc analitza en el seu nou llibre com afecta la música en la decisió de compra

L'escriptor santcugatenc Jordi A. Jauset ha publicat nou llibre, Pero... ¿que les hace la música a mi cerebro? Neuromarketing, Consumo y Branding (Letrame Grup Editorial), en el qual analitza com afecta la música en la decisió de compra.

"En aquest cas, el que analitzo és quin efecte fa la música en el cervell, però específicament si pot arribar a afectar a la decisió de compra o no, en el supòsit que una persona entra en un establiment comercial, hi ha música, que moltes vegades no en som conscients, i el que intento és fer conscients que la música normalment no està allí per casualitat, sinó que avui dia hi ha molts estudis que investiguen com afecta la música al cervell", explica el santcugatenc.

En aquest sentit, apunta que "l'afectació pot ser de diferents maneres, i una molt habitual és amb el record, on té a veure el gènere i el perfil de la gent de l'establiment". A tall d'exemple, explica que "si un establiment volgués incorporar música per intentar veure si pugen els ingressos o no, el primer que ha de saber és el seu públic i veure quina és la música que els agrada, i anar variant durant el dia". En aquest sentit, apunta per exemple, com "si posem una música una mica ràpida, ajuda la gent, encara que no s'adoni, a què vagi una mica més ràpida, de vegades fent una compra més compulsiva".

Amb tot, remarca que "són estudis sobre persones i sobre mostres, i evidentment no és matemàtic". Així, "no hi ha cap algoritme que digui que fent això augmentaran les vendes; es prova-error", ja que "és un element més, com pot ser una bona il·luminació, un bon tracte, o un bon disseny d'anterior, en definitiva, perquè la gent es trobi a gust i passi més estona a l'establiment, augmentant les possibilitats de compra".

El nou llibre de Jauset arriba després de les seves obres anteriors en les quals s'endinsava en el món de la salut, i posteriorment en el de l'educació. "El que m'interessa és la interacció que hi ha entre la música i el cervell; com respon el cervell als estímuls musicals", assegura. "Hi ha moltes investigacions al respecte, i es pot veure hi ha aplicacions tant per la salut, com per l'educació, pel neuromàrqueting... tot és modificar la bioquímica cerebral. És un estímul,", explica.

El seu pròxim repte és estudiar la relació entre música i exercici físic, destacant, això sí, que "la música és una eina que pot tenir efectes positius o negatius, depèn com s'utilitzi", subratllant la importància de ser-ne conscients.

 
Comentaris

Destaquem