Josefina Ripoll porta 'El meu món' a la Rusiñol

L'exposició s'inaugura aquest divendres, 5 de juny, i es pot visitar fins a l'1 de juliol a la sala santcugatenca

Durant el mes de juny, la Sala Rusiñol acull l'exposició "El meu món", de Josefina Ripoll. Una mostra que s'inaugura aquest divendres, 5 de juny, a les 19.30 hores, i que es podrà visitar fins l'1 de juliol.

L'obra de Ripoll presenta flors, bodegons, natures mortes, llimones i fruites. Uns motius que busquen manifestar el que sent mitjançant elements que té propers. Amb tot, en la mostra que ara presenta a la Rusiñol, Josefina Ripoll incorpora els temes marítims, captant les primeres impressions que el mar li provoca.

Com explica el crític d'art Josep M. Cadena al catàleg de l’exposició, “les plantes i flors de Josefina Ripoll reivindiquen virtuts humanes. La serena bellesa de les hortènsies és una lloa a l’equilibri d’una ànima en pau, i els pàmpols carregats de raïm parlen de les dolces recompenses que esperen a aquells que no violenten l’entorn que els acull. A la vegada, l’esclat de les flors és l’alegria a la que hem de tendir”.

“Josefina Ripoll observa i estima la vida vegetal que omple el jardí de la seva casa de Teià, i a la manera del gran místic San Juan de la Cruz voldria que l’harmonia i la bellesa que ella veu créixer de la terra niés als cors de les persones. Hi ha, per tant, un fort paral·lelisme entre les característiques de les natures que exhibeix la pintora i els ideals de perfecció espiritual”, afegeix Cadena.

Pel que fa als temes marítims, Cadena en diu que “Ripoll també s’endinsa en els temes marítims, en que capta primeres impressions d’un mar agitat com ho pugui estar un ànim contorbat que precisa asserenar-se. El neguit prové de la lluita pel domini de la realitat que tendeix a esmunyir-se, i l’efervescència d’aquest xoc és l’escuma que corona l’onada”.

“Aquestes obres són manifestacions d’un esperit vital que des de la saviesa i el mestratge de l’experiència acumulada no renuncia a la recerca introspectiva. Ripoll, artista que segueix bussejant en el mar immens en que tots som nàufrags a la deriva, és onada que no descansa, i per molts anys", conclou.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem