Josep Amorós presenta 'Menú degustació', la seva nova obra premiada en els Roca Awards

L’obra, guardonada en la categoria d’obra inèdita en català dels Roca Awards, inclou una quinzena de relats està estructurada com el menú d'un restaurant

L'escriptor santcugatenc Josep Amorós ha presentat Menú degustació, el seu nou llibre que inclou una quinzena de relats, el dimecres 12 de novembre a llibreria La Salvatge. L'obra està estructurada com el menú d'un restaurant, amb aperitius, entrants, plats principals i postres, i la seva original proposta li ha valgut el reconeixement en la primera edició dels Roca Awards, els premis literaris impulsats pels germans Roca per posar en valor la literatura gastronòmica.

Josep Amorós, així, ha admès que guanyar el premi ha estat "com un bolet", ja que de les sis categories, "cinc tractaven directament sobre gastronomia, i la meva era narrativa pura". L'autor ha explicat que la seva voluntat era "no baixar de la narrativa" i ha reivindicat la metaliteratura com a fil conductor del llibre. "M'interessa fer literatura que parla de la literatura. No he escrit mai un relat sense tenir-ne el final", ha afegit.

Juanjo Cortés, historiador i president de l'EMD de Valldoreix, ha estat l'encarregat de presentar el llibre i ha descrit a l'escriptor com "un seductor" tant en la manera de viure com d'escriure i ha destacat que els relats "tenen un ritme que no et permet deixar-los a mitges". "El llibre és com entrar a l'habitació del germà gran i posar en negre sobre blanc la cultura pop d'una generació: mites, l'horitzó oníric i els seus referents. L'obra és el testimoni d'una època, d'una generació que va voler canviar el món i que, a més, mostra l'experiència vital de Josep Amorós, la seva etapa professional en el món de la publicitat i la dona com a element protagonista", ha afegit Cortés.

En la presentació també ha estat Oscar Broc, portaveu dels premis, qui ha explicat els motius pels quals l'obra Menú degustació ha estat guardonada: "Els Roca Awards neixen com un experiment per donar veu a obres inèdites relacionades amb la cuina. Hem rebut moltes propostes, però la de Josep Amorós ens va seduir especialment: encaixa amb l'esperit dels premis, per la seva qualitat literària i pel paper que hi juga la gastronomia com a rerefons".

Amb Menú degustació, Amorós ofereix un banquet literari ple d'ironia, referències culturals i sabors de vida, que retrata tota una generació a través d'una mirada lúcida i vital. L'escriptor, amb tot, ha llegit el primer relat de l'obra com a colofó de la presentació del llibre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem