Josep Canals: “Mostrem la visió de l’art contemporani de Sant Cugat”

La XVII Biennal d’Art Contemporani Català ja es pot veure a Vilafranca fins al 28 d’agost

La dissetena edició de la Biennal ha superat el moment de crisi generalitzat. Josep Canals, director de Canals Galeria d'Art, comenta que “tot i la crisi, hem mantingut el calendari previst”.

Després de finalitzar el 30 de juliol a Lleida, des del dia 4 d’agost, i fins al 28 del mateix mes, es pot visitar a Vilafranca del Penedès. L'obertura de la mostra va tenir lloc dia 4 a la tarda a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca, i la mostra es podrà veure en aquest indret de dilluns a diumenge de 18 a 20 hores.

Josep Canals, promotor de la Biennal, apunta que, aquesta exposició itinerant que ara arriba a Vilafranca “és una manera de que les ciutats no quedin tan buides a l’agost en temes culturals”.

Després de passar tot el mes d’agost a Vilafranca, la propera cita de la Biennal és Tàrrega, a partir del dia 6 de setembre, coincidint amb la popular Fira de Teatre de la ciutat. “És tot un luxe”, comenta Josep Canals. “Estarà la Biennal mentre se celebra una fira tan arrelada al nostre territori”, apunta.

Tot i haver-hi altres mostres itinerants de les mateixes característiques, la Biennal organitzada per Canals Galeria d’Art i el Museu de Sant Cugat és la més antiga del territori, arribant amb aquesta, a la dissetena edició.

El plantejament, ens l’explica Josep Canals. “És molt senzill. Es convoca a artistes nous, amb noves tendències, i un jurat representatiu del territori selecciona els artistes que formen part de la mostra que va circulant pel territori”.

De cara a la propera edició de la Biennal d’Art Contemporani Català, Canals i el director del Museu tenen previst reunir-se per planificar com cal afrontar els nous reptes. Amb tot, hi ha punt bàsics que no canviaran, com apunta Canals: “és un plantejament global, en el que el prestigi el dóna el jurat, i és una mostra d’art jove pel que cal apostar”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem