Josep i Ramon Moscardó porten la seva faceta més íntima a Cal Gerrer

Aquesta és la primera vegada que els dos germans exposen conjuntament en un museu

La Casa Museu de Cal Gerrer de Sant Cugat del Vallès acull l'exposició "Moscardó + Moscardó", la primera exposició conjunta dels germans Josep i Ramon Moscardó en un museu. Una exposició retrospectiva però que "no vol ser antològica, sinó que és bastant actual, amb algun quadre antic, relacionat amb la família, els estudis, els viatges... un còctel", ha explicat Ramon Moscardó.

Des d'aquest 23 de març, el segell postimpressionista que caracteritza els bessons impregna el segon pis del museu. Ho fa amb una quarantena d'obres "no comercials", com han coincidit a definir els germans. "Són quadres que no s'han venut, però en què les idees són més bones que els quadres. Hi ha una conclusió d'una idea que és la nostra manera de viure", ha remarcat Josep Moscardó.

La mostra es pot visitar fins al 3 de setembre FOTO: Artur Ribera

D'aquesta manera, es presenten nombrosos grans formats, amb temàtica família i de viatges. Una exposició personal, com totes les que presenten, però "més atípica", com explica Josep Moscardó, ja que "no hem pensat en la part comercial; és una idea més aviat artística". "La pintura que sempre hem viscut és la comercial, i aquesta és més íntima, i també és nostra: feta amb la mateixa qualitat i sentiment", ha afegit Ramon Moscardó.

En aquest sentit, l'espai ha convidat a la proposta. "En ser un pis amb finestres grans, ja dona qualitat, i al ser amb portes i habitacions crea uns espais més íntims. És més casa. I al cap i a la fi, els quadres sempre van a les cases, i aquí tenen el seu lloc", ha detallat Ramon Moscardó.

Josep Moscardó amb una de les seves obres FOTO: Artur Ribera

Una exposició divertida. "Per a mi, les exposicions són perquè la gent s'ho passi bé. Que hi hagi una gran varietat d'obres del Ramon i meves, i les escultures, fa que hi hagi una gran varietat, i així la gent passa una bona estona", apunta Josep Moscardó. "Buscàvem que fos alegria total", ha sentenciat Ramon Moscardó.

Ramon Moscardó a l'exposició FOTO: Artur Ribera

El resultat, l'exposició "Moscardó + Moscardó" que, fins al 3 de setembre es pot visitar a la seu de la Fundació Cabanas, a Cal Gerrer. A més, els dies 22 d'abril i 17 de juny, es projectarà una pel·lícula elaborada per Frederic Cabanas sobre la trajectòria artística i vital dels bessons.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem