Judit Nedderman, Häsler i Trio Claret, al Cicle de concerts a l'aire lliure de Valldoreix

Can Monmany acull el Cicle de concerts a l'aire lliure de Valldoreix amb la mezzosoprano Ana Häsler i el pianista David Casanova, Judit Nedderman i Vernat i el Trio Claret

Can Monmany tornarà ser l'escenari de la vuitena edició del Cicle de concerts a l'aire lliure de Valldoreix, que se celebra durant tres dissabtes del mes de juny. La mezzosoprano Ana Häsler i el pianista David Casanova (4 de juny), Judit Nedderman i Vernat (11 de juny) i el Trio Claret (18 de juny) seran els protagonistes del festival. Les entrades es poden adquirir per internet, tot i que pel concert de Judit Nederman ja s'han esgotat.

"El cicle es va consolidant, estem molt contents. Esperem que sigui un èxit", ha celebrat el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, que ha recordat que se celebra a Can Monmany per les obres de restauració al Castell de Canals, emplaçament original.

Sense restriccions

El cicle de concerts a l'aire lliure torna aquest 2022 sense restriccions i amb plena normalitat. "Suposa una alegria molt gran. L'any passat ja va ser un acte de valentia. Ara, poder fer-ho amb més gent i sense restriccions és molt important", ha destacat Susana Herrada, vicepresidenta i vocal de Cultura de l'EMD. A més, Herrada ha posat en valor l'aposta pels artistes locals per "donar suport als artistes santcugatencs" després de dos anys amb la cultura molt afectada.

De Cuba a Mozart

La mezzosoprano santcugatenca Ana Hälser i el pianista David Casanova seran els encarregats de donar el tret de sortida al festival el 4 de juny, amb un recital que serà també un homenatge a la pintura del pare de l'Ana, Rudolf Häsler, i a Can Monmany. L'artista ha explicat que el concert simbolitza la unió entre Cuba i Catalunya a través de peces de compositors dels dos països. "És la relació entre Cuba i Catalunya, que és la història de la meva família", ha detallat. Així, es podran escoltar peces populars de les dues cultures. L'escenari estarà presidit pel quadre de Can Monmany que va dibuixar Rudolf Häsler.

El cicle de concerts a l'aire lliure es tancarà el 18 de juny amb el Trio Claret, integrat pel prestigiós violinista Gerard Claret i els seus dos fills Sergi i Jordi. "Ens hem decantat per un programa eminenment clàssic", ha assenyalat Gerard Claret. Al programa s'hi podran escoltar peces de Mozart, Bach i Kodaly. "Com a pare és un plaer compartir escenari amb els fills. Una comunicació molt especial. Com a pare és un plaer compartir escenari amb els fills. Una comunicació molt especial", ha emfatitzat.

Tant Ana Häsler com Gerard Claret han coincidit en celebrar la tornada a la normalitat amb la cultura a Valldoreix. El violinista ha posat en valor "la importància de la música" i de la cultura en general i ha reivindicat més inversió pública en aquest camp. "Les persones sense cultura seríem bestioles", ha simbolitzat. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem