L'actor Francesc Orella protagonitza 'Merlín'

El santcugatenc encarna un professor de filosofia a la nova sèrie de Televisió de Catalunya que s'estrena aquest 14 de setembre

L'actor santcugatenc Francesc Orella serà a partir d'aquest dilluns, 14 de setembre, Merlí, el protagonista de la nova sèrie de Televisió de Catalunya. Merlí s'estrena aquest dilluns a les 21.54 hores.

Una sèrie dirigida per Eduard Cortés que porta a la pantalla, a més de Francesc Orella, els actors Pere Ponce, Pau Durà, Pep Jové, Assun Planas, Patrícia Bargalló, Mar del Hoyo i Rubén de Eguía. De moment, Merlí constarà de 13 capítols de 50 minuts de durada cada un.

L'estrena serà amb el capítol “Els peripatètics” que explica com l'arribada del Merlí Bergeron, nou professor de filosofia, a l'Institut Àngel Guimerà, provoca reaccions adverses. Mentre es posa els alumnes a la butxaca, al professorat li molesta la seva manera de ser i de relacionar-se amb la plantilla. A casa, el Merlí intenta recuperar la relació amb el Bruno, el seu fill adolescent.

L'actor

Francesc Orella es va formar a l'Institut del Teatre de Barcelona i al Herbert Berghoff Studio de Nova York, i va debutar en algunes sèries de TV3 com Estació d'enllaç (1994) i Secrets de Família (1995) i a El comisario de Telecinco.

L'any 2008 va obtenir un dels premis Max al millor actor protagonista per la seva participació en Un enemigo del pueblo i al juny de 2009 fou guardonat amb el Premi Nacional de Teatre per la interpretació "contundent, singular, persuasiva, emotiva i impecable" en muntatges teatrals de tots els registres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem