L'estelada més antiga que es conserva és a Sant Cugat

Forma part d'una exposició sobre el procés de colònia a república que va fer Cuba, i que es pot visitar al Museu del Monestir

L'estelada més antiga que es conserva, que data de l'any 1915, i que van dur al front durant la Primera Guerra Mundial un grup de catalans, serà durant uns mesos a Sant Cugat. El motiu poc té a veure amb Catalunya i el procés independentista, i és que aquesta estelada forma part d'una exposició que relata el procés que va fer Cuba per passar de colònia espanyola a república independent (cal recordar que l'estelada està inspirada en la bandera cubana i el seu procés d'independència).

En aquest sentit, el dimecres 28 de novembre s'ha inaugurat aquesta curiosa exposició, que porta per títol: 'Cuba 1898, de colònia a nova república', al Museu del Monestir, on hi serà fins al 21 d'abril.

Més info: El pas de colònia a república de Cuba, en una exposició a Sant Cugat

"Estic emocionada perquè parlem d'independència, i el de Cuba, és un somni pel qual estem treballant", ha assenyalat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, durant la inauguració de l'exposició. "Veurem un bon material per repassar el passat, però també per remoure el present", ha afegit en aquest sentit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem